Rock News

Rock The Underground: The Groovy Bastards lansează „Desiderium” la București

Avem parte de concerte din diverse spectre muzicale săptămâna aceasta, pornind de la concertul de lansare „Desiderium” al celor de la The Groovy Bastards, cunoscuți pentru multitudinea de surse de inspirație, până la seara de extreme metal cu Sakis Tolis

Așa cum am promis marțea trecută la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, ieri am revenit în studio la 16.30, pentru a aduce ascultătorilor la cunoștință ce evenimente se mai petrec zilele următoare în lumea underground-ului românesc. Ne vom bucura de multă muzică și diverse stiluri!

The Groovy Bastards lansează „Desiderium” la București

Azi, „Desiderium”, cel mai nou single al excentricilor de la The Groovy Bastards, ajunge la București! „Oile albe” ale rockului underground au lansat această piesă luna trecută, iar acum a venit rândul bucureștenilor să se bucure de concertul de lansare. Dacă nu ați aflat deja de The Groovy Bastards, vă spun eu că trupa are un sunet unic pe scena locală. În piesele lor regăsim stiluri precum funk, rock, jazz, blues, R&B și hip-hop. Așa cum promit de fiecare dată, The Groovy Bastards vor avea o super prezență scenică, în special de această dată, pentru că piesa e făcută ca să implice publicul. O gândire asemănătoare cu cea a lui Brian May, când a conceput bătaia de pe „We Will Rock You”. Veți vedea despre ce vorbesc la The Pub!


Concert AXiS

Joi, tot la The Pub, seria de evenimente „Trocadero Blues Nights” prezintă AXiS! Promotori ai noului val de classic rock, asemănători cu grupuri precum Greta Van Fleet, Rival Sons, Vintage Trouble sau Wolfmother, AXiS au lansat pe 15 iunie cel de-al doilea album de studio, intitulat „Electric Peace”. Cu voci distorsionate, sound-uri de chitară puternice și tobe mari, albumul te poartă prin felurite stări emoționale. Inspirați de regii rock’n’roll-ului din anii ’60-’70 și de sunetul lor natural, cei de la AXiS duc mai departe un aer al libertății instrumentului și a vocii, neîngrădită de mixere, prelucrată cu scopul de a suna cât mai clar, nu de a „strivi corola de minuni” a rockului. Deci, dacă îți place rockul clasic, vei descoperi ceva revigorant la sunetul celor de la AXiS. 

Sakis Tolis ajunge la București în turneul „Beyond The Void”

Mai avem parte de o surpriză joi. Sakis Tolis va concerta la Bucuresti, în Quantic, în cadrul turneului „Beyond The Void”. Sakis Tolis este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni de metal din Grecia, care își pune amprenta pe scena extreme metal de aproape 40 de ani! Anul trecut, a început proiectul solo, primul album de acest fel fiind „Among The Fires Of Hell”. Alături de el vor mai cânta On Thorns I Lay, tot din Grecia. Trupa a luat ființă la începutul anilor ’90 și a lansat până în prezent 9 albume de studio. Iar prima formație din deschidere va fi Machiavellian God, bucureștenii noștri, care cântă melodic death metal. Băieții își creează piesele într-o manieră unică, acestea fiind rezultatul combinării unor elemente ce provin din doom, black, atmospheric și alte stiluri de metal. 

The Strizzers lansează albumul de debut „Some Kind Of Hero”

Sâmbătă sărbătorim alături de trupa The Strizzers lansarea albumului lor de debut la I-auzi Una! Abia așteptam să ascult „Some Kind Of Hero” pe de-a întregul. Albumul conține o poveste a experiențelor și emoțiilor trăite în București și nu numai, puse pe rock alternativ. Piesele explorează o paletă largă de sentimente și trăiri, de la speranță și entuziasm, la iubire și dezamăgire, la furie, rebeliune și câte altele, experimentate rând pe rând, iar apoi luate de la capăt, într-un labirint în care opțiunile se intersectează și se ramifică. Trupa se descrie ca fiind o formație de rock alternativ urban, iar concertul e un prilej minunat pentru ca publicul să înțeleagă de ce. Deci, sâmbătă, 11 noiembrie, ne strângem cu toții la I-auzi Una și susținem o trupă care urmează să facă lucruri deosebite, atât la cântarea asta, cât și pe viitor!


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 07.11.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:22

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28