Rock News

Colecția specială de artiști de pe albumul rock al lui Dolly Parton

De când a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame anul trecut, Dolly Parton și-a propus să înregistreze primul său album rock alături de unii dintre cei mai importanți muzicieni ai lumii

Cum ar suna un album care unește mai multe colțuri ale muzicii rock, lucrat de Dolly Parton alături de o colecție inedită de legende muzicale? Posibilitățile sunt infinite, iar proiectul muzical e în proces de înregistrare. Parton speră să lanseze albumul în lucru, „Rock Star”, un material alcătuit atât din cover-uri, cât și din piese originale, cândva toamna anului acesta. 

Ea a afirmat că Steven Tyler și Steve Perry deja au acceptat să cânte pe album și a anunțat noii artiști cu care va colabora când a vorbit recent la The View. A povestit că a terminat de înregistrat o piesă cu Stevie Nicks și că pe album va fi inclus un cover al piesei „(I Can't Get No) Satisfaction” cântat alături de Pink și Brandi Carlile. Artista country a menționat că își dorește să mai aducă și alte nume mari pe album, precum Mick Jagger, Robert Plant și Jimmy Page. 

Albumul va omagia unele dintre cele mai frumoase piese rock din istorie, precum „Purple Rain” de Prince, „Stairway To Heaven” de Led Zeppelin și „Free Bird” de Lynrd Skynrd, printre altele.

„Acum sunt un star rock - așa se spune! A fost o mare onoare. Știți, m-am apucat să lucrez și la un album pentru că simt că trebuie să mă ridic la standardele acestea. Pe bune, am fost sinceră, nu am vrut să stârnesc nicio controversă, dar când au spus că vor să mă includă în Rock & Roll Hall of Fame, am crezut întotdeauna că asta era pentru oamenii care și-au petrecut întreaga viață cântând rock'n'roll. Nu-i vezi pe Led Zeppelin în Country Music Hall of Fame... deși ar putea!”, a declarat Dolly Parton în cadrul emisiunii „Late Night Show With Jimmy Fallon”.