Rock News

Pentru tine care a fost cel mai bun album rock din 2022?

La final de an, am făcut o retrospectivă a celor mai bune albume rock lansate în 2022 și propun o selecție a câtorva care au ajuns în colecția mea. Care sunt discurile care ți-au cucerit ție inima anul acesta?

În fiecare an mi-am propus să fac o listă cu albumele și piesele lansate în acel an care m-au captivat. Am păstrat tradiția și am alcătuit o selecție a unora dintre cele mai lăudate discuri rock din 2022, o marte parte din ele fiind deja pe raftul noutăților din colecția personală. 


Nickelback – „Get Rollin'”

A durat ceva așteptarea fanilor nerăbdători să audă muzică nouă de la Nickelback, însă toamna asta s-a dovedit că a meritat, odată cu lansarea celui de-al zecelea album.  


Megadeth – „The Sick, The Dying... And The Dead!”

Albumul Megadeth cu numărul 16 s-a lansat anul acesta pe 2 septembrie și a depășit multe așteptări. Doi ani de lucru au fost necesari materializării lui, cea mai lungă perioadă de timp investită vreodată de trupă pentru un album. În ciuda câtorva amânări, a înlocuirii unui basist și a problemelor medicale ale lui Mustaine, „The Sick, The Dying... And The Dead!” a devenit unul dintre discurile preferate ale fanilor. 


Muse – „Will Of The People”

Noul album, cu numărul nouă, de la Muse a devenit al șaptelea disc consecutiv al trupei care să ocupe prima poziție a topurilor britanice de specialitate. Discul pentru care trupa s-a jucat cu mai multe stiluri de rock e o revenire la sound-ul pe care Muse îl avea la origine, în urmă cu vreo 20 ani. 


Rammstein – „Zeit”

Rockerii germani sunt cunoscuți ca fiind mari amatori de turnee și concerte live și nu s-ar fi văzut lansând la o așa mică distanță două albume. După discul din 2019, cei de la Rammstein plănuiau să petreacă mai mult timp prin turnee, însă perioada de stat în casă le-a dat prilej de a scrie muzică nouă și, astfel, în aprilie anul acesta, a apărut „Zeit”. Un dublu motiv de a concerta mai mult în perioada următoare.  


Red Hot Chili Peppers – „Unlimited Love”

Dacă ar fi să vorbim în termeni de agricultură, se poate spune că Red Hot Chili Peppers au avut o recoltă bună în 2022. Aceștia au scos nu unul, ci două albume. Primul dintre ele, „Unlimited Love”, este văzut de public și de critici ca fiind unul dintre cele mai bune materiale rock lansate în acest an. Revenirea chitaristului John Frusciante pare să le priască rockerilor americani. 


Ozzy Osbourne – „Patient Number 9”

Lansat pe 9 septembrie, cel de-al 13-lea album solo al legendei muzicii heavy metal a fost nominalizat la categoria „Best Rock Album” a ediției cu numărul 65 a Premiilor Grammy. Sperăm la vești bune pentru Ozzy Osbourne la decernarea din 5 februarie 2023.


Scorpions – „Rock Believer”

Albumul cu numărul 19 al rockerilor din Germania vine după cel mai lung timp de așteptare a fanilor pentru un nou album Scorpions. Șapte ani trecuseră de la ultima lor lansare, a albumului „Return to Forever”. Acesta e primul material de studio alături de toboșarul Mikkey Dee, care l-a înlocuit în 2016 pe James Kottak. 


Porcupine Tree – „Closure/Continuation”

Soarta trupei britanice de progressive rock a fost incertă după lansarea albumului din 2009, când solistul formației, Steven Wilson, s-a axat mai mult pe cariera sa solo. De atunci au urmat mai bine de 10 ani de sesiuni de lucru pentru un nou album pe care trupa, cu excepția basistului Colin Edwin, a apucat să-l finalizeze în pandemie, la timp pentru a fi lansat anul acesta. 


Ghost – „Impera”

Tobias Forge, solistul trupei suedeze, povestea în 2021 despre pasiunea lui pentru imperii și a mărturisit că inspirația pentru albumul „Impera” a venit în 2013, când a citit cartea „The Rule of Empires: Those Who Built Them, Those Who Endured Them, and Why They Always Fall” scrisă de Timothy Parsons. Forgeși-a dorit de mult timp să scrie un album bazat pe fascinația sa pentru cum se construiesc imperiile, cum cresc în timp și cum, la un moment dat, se dărâmă și intră în legendă.