Rock News

Matt Heafy: Albumul pentru care a colaborat cu Ihsahn este gata

După mai mult de un deceniu de lucru la material, cei doi au reușit să ducă la bun sfârșit acest proiect cu tematică japoneză.

După unsprezece ani de colaborare (mai mult sau mai puțin intensă, în funcție de perioadă), Matt Heafy a confirmat că albumul pe care l-a pus la cale alături de Ihsahn este gata. Artistul a explicat într-un interviu acordat pentru The Jasta Show și preluat de cei de la Ultimate Guitar câte ceva despre titlul original al materialului și despre ideea din spatele proiectului.

Colaborarea, spune Heafy, a fost completată pe perioada pandemiei – precum multe alte proiecte pe care artiștii le țineau pe pauză din cauza vieții reale foarte pline.

„(Ihsahn) produce și scrie alături de mine la albumul ăsta de vreo unsprezece ani,” declară Matt, „și va apărea, în sfârșit, la jumătatea anului viitor, ceea ce ar trebui să fie distractiv. Obișnuiam să îi spunem «Mrityu», nume luat din Ashtanga yoga, ce se referă la conceptul vieții și morții, la fel ca ouroboros, la fel ca Enso în cultura japoneză, ideea că viața și moartea se află mereu în simbioză,” explică solistul.

Inițial, Heafy voia să scrie despre Thor și Jormungandr, însă, la îndrumarea lui Ihsahn, a ales să compună piese despre echivalentele personajelor din mitologia japoneză – Susasnoo și Yamata no Orochi. Pentru a rămâne în temă, formația a fost denumită Ibaraki, iar una dintre surprize este și contribuția lui Nergal (Behemoth) la disc.

Foto: Facebook, Matt kiichichaos Heafy