Rock News

Rock The Underground: Concertul noului val de post-punk românesc – Cardinal, Plant și D.E.N.I.S.

Ne apropiem de Mărțișor, așa că, din partea mea, primiți, ca în fiecare marți, cele mai tari recomandări de concerte underground! Cei trei grei ai post-punk-ului românesc, Cardinal, Plant și D.E.N.I.S. își unesc forțele într-un triplu concert incendiar! HVNDS lansează un single, iar The Voodoo Child vor face un show memorabil la The Pub

Trupa HVNDS revine la Expirat mâine, 28 februarie, cu un nou single intitulat „Tokio Drift”. Formația a crescut foarte mult în ultimii ani și a devenit un proiect mult-apreciat. Ultimul lor album, „Animal”, a fost un real succes, aducând o perspectivă proaspătă și revigorantă rockului alternativ, fiind o muzică mai îndrăzneață, mai curajoasă, care a străpuns mai multe bariere stilistice. Vă încurajez să mergeți să vedeți show-ul HVNDS de mâine și să descoperiți, prin muzica lor, câte haine poate îmbrăca rockul alternativ!


Sunt un mare fan al post-punk-ului românesc, așa că nu puteam omite concertul Cardinal, Plant și D.E.N.I.S. din acest weekend. Cele trei formații vor urca pe scena din Quantic, joi, pe 29 februarie. Cardinal face o treabă minunată, împletind post-punk-ul cu influențe de math rock, un stil caracterizat prin structuri ritmice complexe și atipice. Plant e un trio exploziv, care anul trecut a lansat primul album, „Electrocasnic”, material care nu lipsește din playlist-ul meu de zi cu zi. Muzica lor e sensibilă, fără vorbe pe ocolite și încărcată până la refuz de energie. Cu D.E.N.I.S. am început explorarea acestui val de post-punk. „Miezul Nopții București” e un album de referință, care spune povestea explorării capitalei prin o pereche de ochi extrem de curioși și fascinați de împrejurimile ciudate ale orașului, pe timp de noapte. 


Sâmbătă, pe 2 martie, The Voodoo Child vă va da pe spate, la The Pub Universității! Atât eu, cât și Cristian Hrubaru, suntem mari admiratori ai trupei. Vorbim de niște puști incredibil de talentați, care domină orice scenă. Îmi aduc aminte cu drag de „Gala Constelații Rock 2023”, unde au făcut un show irepetabil, Romina, solista, având un întreg picior în ghips, iar toboșarul, Teo, având mâna dreaptă ruptă. Sunt de neoprit! Anul trecut au lansat albumul „From The Dark”, iar acum câteva zile au scos și videoclipul piesei „Poison” de pe acest material. 


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 27.02.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:31

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28