Rock News

Rock The Underground: O seară în universul Desolate Moors

Cu toate că data de 13 februarie a picat anul acesta într-o marți, avem noroc la concerte. Iată o selecție variată de stiluri și formații, de la atmosfera bizară și abstractă a muzicii Desolate Moors, la sunetele brutale și distorsionate ale celor de la Treasondom

„Visători pragmatici, punk-iști pacifiști, hipioți nervoși, melancolici progresiști, introvertiți gălăgioși”, așa se descriu băieții de la Eyedrops. Îi vom putea asculta mâine, chiar de Sfântul Valentin, la Uzina Coffee. Deci, dacă ai rămas pe ultima sută de metri cu planurile de cuplu, iată o idee perfectă de ieșire în doi. Muzică bună, energie și mirosul de boabe de cafea proaspăt prăjite. Nu uita florile! Îmi poți mulțumi mai târziu. 

Joi, publicul din barul Echoes va avea parte de un deliciu auditiv. Trupa Desolate Moors din Arad vine la București pentru a răspândi atmosfera bizară a muzicii lor. De ce bizară? Pentru că băieții fac ceva inedit, combinând rockul psihedelic cu muzica experimentală, adăugând accente stridente de muzică electronică. Piesa „Valley Of Creation”, de pe ultimul album „Garden Of The Madman” îmi face pielea de găină. Sună, păstrând proporțiile, de parcă Pink Floyd și The Doors ar fi compus împreună. Chiar va fi o seară cu totul specială!

Ne vedem cu Treasondom la Underworld, vineri, pe 16 februarie. Treasondom este o trupă independentă, formată din patru membri, din Transilvania, România. Cântă muzică violentă din 2017. Versurile sunt anti-sistem și aduc critici sociale, abordează probleme de mediu și probleme existențiale. Stilul este un mix între death metalul anilor '90, thrash metal și grindcore old school. Saryn e o trupă de melodic death metal relativ nouă, foarte promițătoare, cu o energie masivă și sete de scenă. I-am mai văzut de câteva ori și mereu mi-au plăcut foarte tare. 

Tot vineri, ascultăm Vathos și Adenium la The Pub! Trupa de post melodic metal Vathos va lansa videoclipul „Burning Red” la acest concert și vor face super atmosferă! Ei se descriu așa, pe rețelele de socializare: „Din adâncurile Vathosiene, lumea întunecată nu își găsește explicația în sfera normalului. O întreagă paradă a ciudățeniilor din adâncuri, care vine să întunece și mai mult peisajul deplorabil”. Sunt sigură că publicul se va bucura de atmosfera asta apăsătoare și de noua piesă!

„Metale Letale” – o seară dedicată metalului underground și vocilor feminine 

Nu e o noutate faptul că îmi place să petrec timp la barul Trei Bețivi. Au tot felul de seri de muzică, proiecții de film, cum vor avea duminica asta, spre exemplu, cu documentarul „Balta Albă”, despre Artan, Suedezu’ și gașca lor din cartierul Titan și, desigur, concerte la greu. De data asta vă voi chema chiar eu la Trei Bețivi, luni! Voi pune muzică acolo și aș vrea să dedic seara trupelor metal din underground care îmi plac foarte mult, vocilor feminine din metalul de pretutindeni și, desigur, altor artiști pe care îi apreciez, unde mai sunt de umplut spații. Ne vedem pe 19 la Trei Bețivi, la o halbă rece și muzică atent selectată!


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 13.02.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:41

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28