Rock News

Rock The Underground: „Rockoteca” – tombolă cu invitații la concerte și merch

Dacă își dorești o vară plină de concerte live, trebuie să plănuiești din timp. Unele dintre cele mai importante entități din industria muzicală pun la bătaie multe premii și surprize la „Rockoteca” de vineri. În restul săptămânii, se ascultă ZOB și Rana

Mâine, pe 17 ianuarie, trupa ZOB va lansa piesa „Basm Epic II: Întoarcerea Zmeului”, continuarea poveștii din piesa „Basm Epic”, lansată acum nouă ani, pe albumul „Deviant”. Vlase, solistul trupei, spune că single-ul e “o evadare teatrală, prietenoasă și cu oarecare subînțelesuri într-un univers de basm, chiar dacă basmul în sine este inexistent”. În deschidere, va cânta formația de ska punk Recycle Bin, care are în spate peste 13 ani de experiență scenică și, în discografie, patru albume de studio. Anul trecut, Dan Andrei Modrea, cunoscut după numele de scenă „Xu” și membru al formațiilor Recycle Bin și Niște Băieți, a făcut o punte de legătură și a început să cânte și în ZOB. Așa că va fi un concert ca între prieteni, cu energie pozitivă și multă zbenguială. 

Vineri, în Quantic, se organizează un eveniment dedicat iubitorilor de rock.  Se numește „Rockoteca”, iar planul organizatorilor e să lase muzica bună să cânte și să dea premii participanților. E vorba despre o tombolă la care se pot câștiga articole de merch, adică tricouri, hanorace, petice și așa mai departe și invitații la cele mai cunoscute evenimente de muzică rock din țară. Echipa de organizare e alcătuită din oamenii de la Quantic, desigur, de la ARTmania și de la Metal Bunker. Vor fi prezenți la eveniment reprezentați ale unora dintre cele mai importante nume din industria rock autohtonă, precum Asociația Rock Culture și „Posada Rock Festival”, „Astra Rock Festival” și mulți alții. Intrarea e liberă, iar participarea la tombolă se face pe baza unor cartonașe pe care le veți primi la intrare, unul de căciulă. Mult noroc!

Seria „Pepiniera”, evenimentul marca La Mama, Clubul Țăranului, continuă cu un concert de rock alternativ, așa cum numai trupa Rana știe să facă. Rana a avut un an foarte bun în 2023, a lansat un EP superb, intitulat „Codependent”, despre care Bogdan Tănăsescu, solistul, mi-a spus, la un moment dat, că e „cel mai pe față” material discografic de până acum. Rana e o trupă care hrănește sufletele sensibile, cu o muzică sinceră și emoționantă. 

Reamintesc artiștilor că mai au timp până pe 29 februarie să se înscrie la concursul „Constelații Rock”. Etapa de muzică rock va avea loc între 17 și 18 mai, iar etapa de metal, între 24 și 25 mai, ambele la Râmnicu Vâlcea. E un prilej bun pentru artiști să se afirme, să cunoască nume importante din industrie și să creeze conexiuni cu muzicieni din toată țara. 

Foto: Pexels