Rock News

Noutățile din rock: The Rolling Stones, un nou album în martie și altul, pe drum

În ediția de săptămâna asta a rubricii „Noutățile din rock”, am vorbit despre album pe care The Rolling Stones îl lansează în martie, dar și despre următorul pe care-l pregătesc, despre noul videoclip Disturbed, noul album The Black Crowes, dar și despre noutățile care vin de la trupe precum Asking Alexandria, Five Finger Death Punch sau Toto

Vorbeam săptămâna trecută despre o parte dintre albumele pe care le așteptăm anul acesta, însă menționam că multe surprize ne mai pot aștepta. Iată că a trecut doar o săptămână și deja avem trupe care au ținut să anunțe că urmează să auzim noi discuri din partea lor.

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 15.01.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:44

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

The Rolling Stones, un nou album în martie și altul pe drum

Trupa lansează un album la mai puțin de jumătate de an distanță de lansarea celui mai recent material de studio, „Hackney Diamonds”, publicat la finalul lunii octombrie 2023. De data asta, legendara trupă pregătește un album LIVE care se numește „Rolling Stones live at the Wiltern,” unde vom revedea concertul lor din 4 noiembrie 2002, susținut în locația din Los Angeles. Discul va fi disponibil în format digital și în format fizic pe DVD, CD și pe vinil, iar el vine în contextul în care trupa a lansat deja la mijlocul lunii decembrie o variantă de album live pentru „Hackney Diamonds”, primul lor material de studio din ultimii 18 ani. 

Tot despre titanii rock-ului internațional am aflat și că aceștia ar avea deja trei sferturi de conținut pregătit pentru un proaspăt disc de studio. Când îl vom auzi și cum se va chema nu știm încă, însă până una alta, trupa pornește într-un turneu de promovare al discului anterior menționat. Adevăr grăia cine spunea că vârsta e doar un număr. 


Nou album de la The Black Crowes

„Happiness Bastards” se lansează pe 15 martie și și e primul material de dimensiuni demne de a fi numit un album în toată regula pe care trupa îl lansează după o perioadă de 15 ani.  


Disturbed a lansat un videoclip împreună cu Ann Wilson

Disturbed și-a unit forțele cu Ann Wilson, solista Heart, pentru un videoclip emoționat al piesei „Don’t Tell Me”. Piesa e unul dintre track-urile care se regăsesc pe cel mai recent album de studio al celor de la Disturbed și marchează prima colaborare pe care aceștia au inclus-o vreodată pe un album. 


Nou EP semnat de Asking Alexandria, lansat special pentru Blue Monday

Materialul pune în evidență single-ul „Dark Void”, single lăudat de multe voci de pe cel mai recent album al acestora, lansat anul trecut. Data publicării nu a fost aleasă întâmplător. Ziua de azi, 15 ianuarie, e declarată Blue Monday, sau lunea albastră într-o traducere liberă. Adică ziua despre care se crede că cel mai mare procent din populația globului e predispusă la melancolie, singurătate, griji, stări și gânduri negative, iar trupa a vrut să lanseze ceva pentru aceia care se simt ceva mai vulnerabili emoțional și psihologic în perioada asta.


Un album Five Finger Death Punch primește o variantă Deluxe

Trupa va lansa în format digital varianta Deluxe a discului „AfterLife”, lăudatul lor album cu numărul nouă în discografia trupei. Aceasta va include, pe lângă cele 12 piese ale discului, încă patru bonus tracks, trei variante acustice ale unora dintre cântece și o piesă nou-nouță. Reamintim că trupa concertează la București vara aceasta, pe 4 iulie.



Toto pleacă în turneu mondial în 2024

La început de februarie, trupa va începe turneul cu un maraton de 44 de concerte pe continentul Americii de Nord, urmând ca în vară să ajungă în Europa. Știm sigur că se pregătește o serie de apariții în UK, Germania și Austria, multe concerte urmând să fie anunțate în săptămânile următoare. Nu știu, din păcate, dacă România va fi pe listă, însă sper să putem avea un nou motiv pentru un city-break, undeva pe aproape de noi, pentru ceva ce sigur nu merită ratat.