Rock News

The Black Crowes a lansat „Wanting And Waiting”

Formația americană The Black Crowes va lansa curând primul album original din ultimii 15 ani. Ieri, trupa a lansat single-ul „Wanting And Waiting”, de pe viitorul material discografic „Happiness Bastards”, care va apărea pe 15 martie

The Black Crowes, emblema rock n'roll din Atlanta, a lansat primul material nou de la albumul „Before the Frost...Until the Freeze” din 2009. Noul single „Wanting And Waiting” e extras de pe cel de-al zecelea album de studio al trupei, intitulat „Happiness Bastards”, urmarea colecției acustice „Croweology” din 2010. Albumul va fi lansat pe 15 martie.

„Wanting And Waiting” e, de asemenea, primul material nou apărut de la trupă de când Chris și Rich Robinson s-au reunit pe scena de la Bowery Ballroom din New York la sfârșitul anului 2019, la patru ani după destrămarea formației. Au anunțat, apoi, că se vor reuni pentru turneul „Shake Your Money Maker” de 45 de date, din vara anului 2020, o serie de concerte care a fost în cele din urmă anulată din cauza pandemiei. 


„«Happiness Bastards» este scrisoarea noastră de dragoste pentru rock'n'roll”, spune solistul Chris Robertson. „Rich și cu mine compunem și creăm mereu muzică. Acest lucru nu a încetat niciodată pentru noi și e întotdeauna modul prin care ne găsim armonia împreună. Acest disc reprezintă acest lucru”.

„Acest album este o continuare a poveștii noastre ca trupă”, adaugă fratele Rich Robinson. „Anii noștri de experiență în a compune, în a face muzică și în a face turnee în întreaga lume sunt ilustrați în acest material discografic. Am fost îndrumați cu măiestrie de unul dintre cei mai buni producători din domeniu, Jay Joyce. Sunt incredibil de mândru de ce am pus laolaltă."

Joyce, stabilit în Nashville, care lucrează atât cu trupe country, cât și cu trupe rock, a produs pentru artiști precum Halestorm, Brothers Osborne, Ashley McBryde, Keith Urban, Carrie Underwood și Lainey Wilson, care apare pe „Happiness Bastards”, conform loudersound.com. Joyce este, de asemenea, câștigător de șase ori al premiului „Producer Of The Year” al Academiei de Muzică Country.

„Rich și cu mine am fost atât de ocupați să ne urâm unul pe celălalt încât am uitat cum era să nu o facem”, declara Chris Robinson pentru Classic Rock la sfârșitul anului 2019. „Dar ce lucru mișto! Să întorci spatele la ceva și să te îndepărtezi de el ani și ani de zile și să te întorci cu toate aceste experiențe, și cu inima frântă, dar și cu bucurie”.

Datele turneului în America de Nord, Marea Britanie și Europa vor fi anunțate în curând. The Black Crowes are în prezent două concerte programate, la Pearl Concert Theater din Palms Casino Resort, în Las Vegas, luna viitoare.