Rock News

Rock The Underground: „X-mas Charity Blast” – un super concert de Crăciun pentru o cauză nobilă

Ne apropiem de Sărbători, așa că scena locală se pregătește să facă niște fapte bune. În plus, ne bucurăm de ultimele concerte și petreceri din an. Propun să încheiem 2023 așa cum am început, cu muzică bună, cu oameni faini și cu poftă de fapte bune

Săptămâna aceasta ne luăm rămas bun de la nebunia concertelor underground și începem să ne concentrăm pe Sărbătorile de iarnă. Avem parte, așa cum v-am obișnuit, de o săptămână interesantă, plină de muzică bună și, că tot vine Crăciunul curând, de un concert caritabil inedit. 

Sufletele mai agitate vor avea parte de un concert pe măsura energiei lor. The Dead Ceaușescus și Slicer sunt gata să facă haos diseară, la clubul Control. The Dead Ceaușescus  face show-uri foarte mișto, energice și brutale, cântând hardcore punk, cu texte despre haos și distrugere și tente de satiră politică. Slicer cântă un metal punk rock n’roll rapid și precis. Băieții au scos anul acesta și albumul de debut „Stalking The Night”, o lucrare foarte mișto, care te transpune în mijlocul unei povești despre o noapte ciudată, plină de delir și prăpăd. Ambele trupe sunt musai de văzut! 


Pe 21 decembrie, va avea loc un concert caritabil cu formațiile underground Tourist, Church Of Cthulhu, Crossbone și Getchoo, la I-auzi Una. Profitul va fi donat în totalitate Asociației De Dezvoltare Personală Grigore Popa, care ajută tinerii cu dizabilități să se bucure la intensitate maximă de concerte, spectacole de teatru și petreceri. Organizația a fost parteneră la primele concerte inclusive din România, cu traducător în limbajul semnelor. De asemenea, au pus în scenă primul spectacol de teatru din România creat pentru publicul larg și accesibilizat pentru nouă tipuri de dizabilități deodată, numit „Închide ochii și ai să vezi mai bine”. Toți ar trebui să avem acces la distracție și cultură. Deci, dacă ai chef să faci o faptă bună, ascultând super muzică, hai la I-auzi Una, joi, și vei ajuta să aduci spectacolul la în jur de 70.000 de copii cu dizabilități din România. 


Cine nu a fost la concertul Depeche Mode de astă-vară are posibilitatea să se bucure de muzica formației legendare joi, la Manasia Hub. Știu cum e să ratezi un concert incredibil și știu că o petrecere tematică nu face cât trupa reală, însă e o ocazie plăcută de a te bucura de formația preferată, alături de alți oameni pasionați de aceeași muzică. Sper să se facă și o petrecere Coldplay, poate ameliorează suferința după biletele acelea pe care nu am reușit să le prind. 

Cu toții ne întoarcem la casele noastre în perioada Crăciunului. Nu e o excepție nici pentru trupele Rana și Nuanțe, care vor cânta în orașul de baștină, Pitești, pe 22 decembrie, la clubul Hush. Clubul dorește să facă o tradiție din concertele de Crăciun cu cele două formații. Nuanțe este o trupă formată în Piteşti, la finalul primăverii lui 2016, care abordează un stil de rock puternic influențat de funk şi grunge. Iar Rana s-a înființat tot în 2016. Cântă, în principal, piese de dragoste rock alternativ și indie. Cred că va fi o petrecere foarte tare, având în vedere cât de apreciate sunt ambele trupe. 



Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 19.12.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:39

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28