Morning Glory

A patra ediție a programului FIDELIS, un real succes

Reușita programului de titluri de stat FIDELIS dovedește pentru a patra oară că România are sânge de rocker, prin bilanțul impresionant pe anul 2023. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a vorbit, în direct la „Morning Glory” despre cifrele ultimei ediții și despre beneficiile donatorilor-investitori. La final, scriitorul Viorel Ilișoi a povestit cum l-a prins Revoluția din 1989 la Botoșani

Cea de-a patra ediție a programului de titluri de stat FIDELIS din acest an, desfășurată de Ministerul Finanțelor în parteneriat cu „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” și Rock FM, a adus un număr record de donatori-investitori. Anul acesta, s-au înregistrat în total 5.000 de donatori de sânge, care au investit peste 522 de milioane de lei. 

Programul a fost în continuă creștere anul acesta, ajungând la ultima ediție la 1.392 de subscrieri. Totodată, pentru a doua oară de la începutul parteneriatului, s-a organizat un centru de donare în sediul Ministerului Finanțelor. În cele două zile în care a funcționat, peste 100 de persoane au participat, iar sângele prelevat acolo a ajuns la 300 de pacienți. 

„Cei peste 5000 de donatori de sânge înseamnă 15.000 de vieți salvate anul acesta”, a declarat Marcel Boloș. 

Donatorii-investitori se bucură, prin programul FIDELIS, de anumite beneficii când investesc în titluri de stat, precum, posibilitatea de a vinde titlurile înainte de scadență, dobânda crescută, de 7,10%, dobânzi și profituri neimpozitabile și scăderea pragului minim de subscriere, de la 5.000 de lei, la doar 500. De acum în colo, donatorii vor primi și șapte tichete de masă cu valoare de patru ori mai mare, adică de 40 de lei, totalul fiind de 280 de lei în tichete. În trei luni vă veți putea alătura celei de-a cincea ediție a programului de titluri de stat FIDELIS.

Revoluția din ’89 la Botoșani, prin ochii lui Viorel Ilișoi

Pe scriitorul Viorel Ilișoi, l-a prins Revoluția la Botoșani, încercând să desfacă o sticlă de vin cu un amic, a spus acesta în emisiunea „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” de azi-dimineață. 

„În timp ce noi încercam să destupăm sticla, în centru, lumea se aduna cu pancarte”, a adăugat acesta. Cei doi au mers și ei să vadă manifestația. Undeva sus, la balcon, Viorel a văzut pe cineva care îi datora cinci lei, bani pe care trebuia să îi primească pentru câștigarea unui meci de bancuri, așa că a mers alături de prietenul său către clădire. Când au ajuns, însă, individul dispăruse. Totuși, privind de sus către mulțime, și-a zărit un al amic, pe Florentin Florescu. Scriitorul l-a strigat, însă nu și-a dat seama că striga în microfoane. 

A doua zi, s-a dus la ziarul „Clopotul Poporului” să scrie ceva, dar nu a fost lăsat să intre. După ce i-a povestit unui redactor pățania din centrul Botoșaniului, ziaristul a scris pe prima pagină a ziarului că Viorel ar fi făcut apel la calm și rațiune de la balcon.

Mai multe povești de acest fel puteți găsi în cartea lui Viorel Ilișoi, „Cele mai frumoase reportaje”, a doua ediție revăzută și adăugită. O puteți găsi pe edituragri.ro. 


Morning Glory - 19.12.2023 - Viorel Ilișoi

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:23

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07