Rock News

The Strizzers a lansat albumul de debut „Some Kind Of Hero”

Concertul de lansare al albumului de debut, „Some Kind Of Hero”, al trupei de rock alternativ „urban” The Strizzers, a avut loc sâmbătă. Spectacolul a inclus mulți prieteni apropiați, invitați speciali și piese cântate pe scenă pentru prima dată

Trupa bucureșteană de rock alternativ The Strizzers a lansat, în weekend, primul album. După un an de activitate, formația a organizat concertul lansării materialului discografic de debut la clubul I-auzi Una. Între neoanele albastre și galbene, artiștii au cântat alături de invitați speciali și prieteni, creând o atmosferă superbă, călduroasă și primitoare. Am recunoscut mai multe fețe familiare în public și pe scenă, în momente cheie, dintre care câțiva membri ai trupei Lunatic, pe Vali Mihnea de la Bodark, pe Mădălin Duca de la Jack Of All Trades, pe Teodora Beleaua, violonista trupei de folk Omnis, și pe unii membri din Marsquake. Așa că, acest concert s-a simțit mai mult ca o reuniune între prieteni, plină de bucurie și energie copleșitoare. 


Eram nerăbdătoare să ascult albumul live. Îmi aduc aminte când am dat pentru prima oară de The Strizzers în primăvară. Abia ce lansaseră piesa „You can’t say we never tried”. Concertul acela mi-a stârnit curiozitatea și m-a făcut să simt că proiectul muzical va avea parte de un parcurs foarte frumos. Și așa e. S-au văzut munca, dedicarea și pasiunea cu care compun și cu care împart emoțiile lor cu publicul. E o conexiune specială care cucerește publicul în mod organic. 

Albumul în sine, „Some Kind Of Hero”, e un start în forță pe scena de rock alternativ autohtonă. Din cauza creșterii rapide a stilului, muzica are nevoie de „acel ceva special” pentru a se remarca în acest peisaj muzical. Nu a fost o problemă pentru The Strizzers să se remarce. Albumul e pe atât de îmbietor pe cât de puternic, un echilibru perfect între sensibilitate și calitatea tupeistă a rockului. Energia albumului, chiar și la piesele mai lente, mai profunde, e la cote înalte, te face să te simți în viață. Avem parte de un „montagnes russes” de emoții, croșetate cu grijă și cu cap, în peisajul unui „rock urban”, cum le place membrilor The Strizzers să descrie stilul. Trecerea de la piesele străpungătoare, precum „See The Lights” sau „Run From It All”, la melodii cum ar fi „Free” sau „Find You Pieces” e coerentă și naturală. Piesele sunt la fel de intense, dar fiecare transmite câte un mesaj diferit, care îndeamnă ascultătorii să devină mai conștienți de propriile trăiri. De aceea, cred că entitatea „eroului” din titlu se referă la curajul de a trăi intens, fără a-ți scuza sentimentele. „Some Kind Of Hero” e un efort foarte reușit din partea formației, care, cu siguranță, se afirmă prin intermediul lui ca fiind o forță a rockului alternativ. 


Fiecare piesă are câte „un zgomot al orașului”

Am luat legătura cu trupa, pentru a afla cum s-a văzut experiența concertului de pe scenă. Iată ce au declarat.

„Încă de când am început să lucrăm la acest proiect, visam cu toții la lansarea primului album. S-a muncit mult (compus și înregistrat piese, repetiții, concerte în locuri de tot felul, cărat scule, promovare și social media, networking,  merch, site, proiecții, ședințe foto/video etc.), o grămadă de bani și timp investite, toate culminând în momentul acesta. Dacă zice cineva că să îți urmezi pasiunea e ușor, atunci să știți de la noi că minte. Sau că o face doar la modul superficial. Dacă vrei să îți urmezi cu tot sufletul pasiunea, o să ajungi să muncești mai mult decât ai crezut că o vei face vreodată, o să te frustrezi și poate de multe ori o să îți vină să renunți. Dar tot tu o să te culegi de pe jos și o să o iei de la capăt. Că n-ai ce face, trebuie să îți urmezi visul. Nu e ușor, dar e frumos. Și e foarte satisfăcător atunci când lucrurile se aliniază și reușești ceea ce ți-ai propus.


Albumul «Some Kind if Hero» conține piesele noastre de debut în lumea rock-ului underground și suntem foarte mândri de ele. Sunt o colecție de trăiri și stări, pe care noi le-am simțit în mediul ăsta, urban, nebun în care trăim (de aici și ideea de «rock urban»). Și, ca să dăm o savoare urbană, pe fiecare piesă, avem cel puțin un «zgomot al orașului». Tare mult ne-ar plăcea ca oamenii care citesc asta să asculte piesele și să identifice zgomotele respective. Dați-ne un semn dacă o faceți!

Concertul de lansare a fost o experiență deosebită. A fost cel mai mare concert al nostru din București de până acum, iar energia din sală a fost incredibilă. Ne-am simțit minunat pe scenă, mai ales că am împărțit-o cu invitații noștri speciali (în ordinea intrării în scenă):

- Vali Mihnea (Bodark)

- Teodora Beleaua (Trupa Omnis, Grupul Om Bun, Grupul Zori)

- Mihai Alexandru Tacoi (:Umbra)

- Naomi Prie (artist independent)

- Adrian Scarb (Marsquake)

- Radu Hârsulescu (Trupa Lunatic)

- Costin Teodorescu (Clar de Luna)

- Marius Barbu (Stema, Bodark, Trupa Omnis)

Vrem să transmitem tuturor celor care ne urmăresc că suntem foarte recunoscători pentru acest moment, care vine ca o încununare a tot ceea ce am făcut până acum. Mulțumim tuturor oamenilor care au scris fie și un cuvânt în povestea The Strizzers, pornind de la cei care ne susțin (și suportă) cel mai mult – familia și prietenii - la toate persoanele care ne-au ascultat și ne-au încurajat și absolut toți cei care duc alături de noi povestea asta frumoasă tot mai departe! You rock!”

Rămâneți la curent cu activitatea celor de la The Strizzers pe Facebook și Instagram!


Foto: Arhivă personală