Rock News

ARTmania se apropie, iar Codruța Vulcu și Marcel Bostan ne-au spus ce-i așteaptă pe fanii rockului

Ediția numărul 16 ARTmania se întâmplă la Sibiu între 28 și 30 iulie, iar anul acesta iubitorii muzicii rock îi vor vedea, printre mulți alții, și pe Porcupine Tree, aflați în primul turneu după 12 ani de pauză, dar și ultimul din carieră

Codruța Vulcu are multe titluri cărora Cristian Hrubaru le-a dat citire cu brio în intervenția de seara trecută de la „Rock Driver”, la #RockFM, însă de data aceasta ne-a vizitat în calitate de director al festivalului ARTmania. Evenimentul de anul acesta a ajuns la ediția sweet sixteen, însă după cum ne-a povestit Codruța, dacă nu ar fi existat cei doi ani de pauză impuși de pandemia COVID-19, festivalul ar fi sărbătorit, anul acesta, majoratul. 

El a luat ființă în 2006, iar în anul acela headlineri au fost băieții de la HIM. La vremea respectivă, industria festivalieră de la noi nu era la fel de mare ca astăzi, iar Codruța a fost nevoită să zboare la Helsinki, unde l-a convins personal pe Ville Valo, cel care a concertat recent solo la București. Deși a reușit să-l convingă să vină la Sibiu, povestește amuzată că managementul HIM nu a fost la de convins și a fost nevoie ca ei să vină cu ceva timp înainte în România pentru a se convinge că infrastructura de sceno-tehnică era la standardele pe care și le doreau ei. De atunci, ARTmania a adus trupe mari în Piața Mare din fosta Capitală Culturală a Europei din 2007. 



Anul acesta, fanii muzicii rock vor avea parte de un line-up de zile mari, pentru care headlinerii sunt Porcupine Tree. Trupa înființată în 1987 a lansat anul trecut un album de studio intitulat „Closure/Continuation”, care a atras multe feedback-uri pozitive din partea criticilor de specialitate, dar și din partea fanilor care așteptau să-i revadă live, după 12 ani de pauză. În weekendul 28-30 iulie vor cânta pe scena din Sibiu, în cadrul primului lor turneu după lunga pauză și ultimul pe care aceștia îl vor susține, după spusele lor. 

Abonamentele ARTmania au prețul de 450 de lei pentru toate zilele de festival, însă cei care au opțiuni muzicale specifice pot achiziționa și bilete pe zile. Dacă nu ați apucat să vă luați încă bilet și sunteți în Timișoara weekendul ăsta, aveți ocazia de a cumpăra bilete pentru ARTmania cu preț redus. Acestea vor fi disponibile la concertul special Alternosfera de la Faber, locația cochetă din Timișoara. Mai multe detalii despre concert, dar și despre weekendul încărcat al trupei ne-a povestit Marcel, solistul formației. Aceștia vor cânta vineri, 23 iunie, la Bikers For Humanity Rock Fest, la Brezoi, sâmbătă, 25 iunie, vor fi la FITS, în Sibiu, iar duminică la Timișoara. 

Rock Driver - 20.06.2023 - Marcel Bostan Alternosfera și Codruța Vulcu ARTmania

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:52

Rock Driver - 23.04.2024 - Attila Bolonyi, de la Daimler MC Nomads, despre evenimentul de promovare a conducerii responsabile „Ziua Porților Deschise”, de la Târgu Mureș

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:17

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10