Rock News

32 de trupe alese pentru competiția live Constelații Rock

Asociația Constelații Rock, printr-un juriu cu oameni de specialitate, a ales trupele care merg mai departe în competiția live Constelații Rock, dintre cele 84 care au aplicat pentru această etapă preliminară. Cei aleși vor participa în celor două evenimente din 19-20 mai, respectiv 2-3 iunie, parte a Festivalului-concurs „Constelații Rock”

Mihai Mugescu, organizatorul competiției Constelații Rock, a fost în direct alături de Cristian Hrubaru la „Rock Driver” pentru a discuta detalii despre ce se va întâmpla la Constanța. Alături de ei a fost și Adi Baciu Igrișan, solistul de la Cargo, care se afla la acel moment alături de Mihai. Toți trei au povestit în cadrul intervenției detalii despre competiție și motive care fac acest eveniment unic. 

„Scopul Constelațiilor Rock e să devenim o rampă de lansare pentru tinerele talente care poate n-au avut parte de așa ceva până acum. Știm că există foarte, foarte multe trupe talentate. Din păcate, industria e de așa natură încât nu sunt suficiente pârghii pentru ei.”, ne-a spus Mihai Mugescu în emisiunea „Rock Driver”. 

Rock Driver - 9.05.2023 - invitați Mihai Mugescu și Adi Baciu Igrișan despre Constelații Rock

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:14:31

Rock Driver - 23.04.2024 - Attila Bolonyi, de la Daimler MC Nomads, despre evenimentul de promovare a conducerii responsabile „Ziua Porților Deschise”, de la Târgu Mureș

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:17

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10


Juriul care a făcut selecția celor 32 de trupe care merg mai departe în competiția live „Constelații Rock” e alcătuit din: Bogdan Trȋmbaciu (Posada Rock); Bobiță Cătușanu (ANTRACT); Cristian Hrubaru (ROCK FM); Rareș Totu (Asociația Constelații Rock); Doru Trăscău (The Mono Jacks) și Richard Constantinidi (Asociația Sunetul Muzicii).

Luând parte ȋn competiția live, concurenții din fiecare secțiune au șansa de a câștiga următoarele premii:
Locul I: 20.000 lei
Locul II: 12.000 lei
Locul III: 5000 lei
Cel mai bun chitarist: 2500 lei
Cel mai bun solist: 2500 lei
Cel mai bun baterist: 2500 lei
Cel mai bun basist: 2500 lei
Cel mai bun clăpar: 2500 lei

Totodată, prin votul publicului, se va acorda unei formații premiul de popularitate - 2500 lei.
Trupele câștigătoare ale locurilor I și II, din fiecare dintre cele două categorii (ROCK/METAL) vor performa ȋn cadrul GALEI CONSTELAȚII ROCK, pe 8 și 9 septembrie, la Arenele Traian, într-un eveniment de anvergură, alături de trupe românești de legendă: BUCOVINA, CELELALTE CUVINTE, VIȚA DE VIE, VAMA. Prezentator: Cristian Hrubaru

„Constelații Rock” a fost unul dintre cele mai cunoscute festivaluri-concurs din această parte a Europei ȋn urmă cu peste 30 de ani, una dintre puținele modalități de exprimare ȋn timpul regimului comunist și rampa de lansare pentru cele mai mari trupe rock românești; a fost piatra de temelie pe care multe dintre acestea au construit cariere „stelare”.

La CONSTELAȚII ROCK 19-20 mai Râmnicu Vâlcea ne vedem cu: 
7 TEARS AGO, Ceitrei, Claiming Apollo, Dincolo De Ziduri, Jack of all Trades, Marsquake, OUTFLOW Band, Puls, Punkarta, Star Crystal, The Bandits, The ChocoFlenders, The Groovy Bastards, The Hidden Jester, The Voodoo Child & Time Machine.


La CONSTELAȚII METAL 2-3 iunie Râmnicu Vâlcea ne vedem cu: 
𝘽𝙇𝘼𝘾𝙆𝘚𝘏𝘌𝘌𝘗, CRIMENA, DARK FUSION, DEFIANT, Doomsday Astronaut, ENDLESS DARK, EvergreeD, Exterminator, Exuviath, Gerrar, Imprudent, Neon Prophecies, No More Remorse, NÖRDIKA, Sanctuar & Taking Back August.
Prezentator: Claudiu Cîrţînă