Rock News

Poziția lui Robert Smith față de monarhie

Robert Smith de la The Cure a distribuit o caricatură pe rețelele de socializare, ironizând încoronarea regelui Charles al III-lea

Desenul creat de artistul First Dog On The Moon ilustrează „obiecte regale” care se pregătesc pentru încoronare, care a avut loc pe 6 mai. Acesta include, de asemenea, o parodie de promisiune care conține replica: „Salutăm cu toții natura arbitrară a privilegiilor care sunt ereditare”. 

Smith a distribuit caricatura pe Twitter, în condițiile în care imaginile cu el criticând monarhia britanică în timpul unui interviu au ajuns virale.

Vorbind cu Telerama.fr în 2012, Smith a spus: „Nu, nu, nu. Urăsc monarhia. Orice fel de privilegiu ereditar este pur și simplu greșit. Nu este doar antidemocrație, este pur și simplu greșit în mod inerent. Ceea ce mă deranjează este că unor oameni pe care i-am admirat de-a lungul anilor li se oferă o recompensă de către Familia Regală, de către monarhia ereditară, și o acceptă. Ei devin Lord sau Sir”, a continuat el. 

Săptămâna trecută, Nick Cave și-a apărat decizia de a accepta o invitație la încoronarea regelui Carol, insistând că „nu este un monarhist”. 

„Nu sunt atât de spectaculos de incult în legătură cu lumea și modul în care funcționează aceasta încât să refuz o invitație la ceea ce va fi, mai mult ca sigur, cel mai important eveniment istoric din Marea Britanie din epoca noastră. Nu doar cel mai important, ci și cel mai ciudat, cel mai neobișnuit”, a scris el pe blogul său „The Red Hand Files”.

Între timp, The Cure, care anul trecut a încheiat un lung turneu în Marea Britanie și în Europa cu o serie de spectacole aclamate la Wembley Arena din Londra, este de așteptat să anunțe în curând detaliile de lansare a mult-așteptatului „Songs Of A Lost World” - primul album nou al formației de la „4:13 Dream” din 2008.

Luna aceasta, trupa va porni într-un turneu nord-american. Concertele vor fi deschise de trupa The Twilight Sad. Dorind să mențină costurile la un nivel scăzut pentru fani, The Cure a renunțat la schema de prețuri dinamice a Ticketmaster, pe care Robert Smith a descris-o ca fiind „o mică înșelătorie”, și a restricționat transferul de bilete în statele în care le era permis acest lucru din punct de vedere legal. Cu toate acestea, unii fani care au încercat să cumpere bilete au raportat că taxele Ticketmaster, inclusiv taxa de serviciu, taxa de facilitate și taxa de procesare a comenzii, au depășit prețul efectiv al biletelor, lucru care l-a făcut pe Smith să se declare „dezgustat”.