Rock News

Robert Smith a început lupta cu supraprețul biletelor

Solistul a anunțat că The Cure a anulat mii de bilete pentru turneul nord-american de pe site-urile de revânzare secundară

Robert Smith spune că The Cure a ajutat la anularea a 7.000 de bilete cumpărate pentru concertele lor prin conturi false și listate pe site-uri de revânzare auxiliare. 

Smith a vorbit recent despre dezgustul său față de taxele care li se percepeau fanilor atunci când încercau să cumpere bilete pentru apropiatul turneu nord-american al trupei. Trupa a încercat să mențină un preț accesibil al biletelor pentru fani. Însă taxele adăugate - inclusiv taxa de serviciu, taxa de administrare și taxa de procesare a comenzii - au depășit valoarea nominală a biletelor.

The Cure a insistat că vor face biletele netransferabile în statele în care există legi în acest sens. Acest lucru ar împiedica revânzarea biletelor de către serviciile de comercializare la speculă, la un preț mai mare. Acum, Smith își respectă acest angajament, lucrând la retragerea biletelor de pe site-urile de revânzare.

El a declarat pe Twitter: „Aproximativ 7.000 de bilete din aproximativ 2.200 de comenzi au fost anulate. Acestea sunt bilete achiziționate prin intermediul unor conturi false sau listate pe site-uri de revânzare auxiliare.” De asemenea, el îi avertizează pe fani să nu încerce să ocolească restricțiile de revânzare și să nu cumpere bilete de la oricine.

Smith a adăugat că „a vinde sau trimite detaliile de conectare ale contului pentru a ocoli limitările de transfer de la Ticketmaster... orice sau toate biletele obținute în acest fel vor fi anulate și taxele originale plătite pe acele bilete nu vor fi rambursate. Acestea vor fi  vor fi donate către Amnesty International, iar biletele vor fi revândute fanilor”.

Turneul va începe în New Orleans pe 10 mai.