Rock News

Departamentul de Justiție al SUA investighează Ticketmaster pentru abuz de putere

Ticketmaster este investigat de Departamentul de Justiție al SUA pentru presupus abuz de putere în industria divertismentului. Potrivit unui articol publicat de The New York Times, ancheta a început înainte de scandalul biletelor pentru turneul lui Taylor Swift de la începutul săptămânii trecute, în care fanii fie nu au putut să cumpere bilete, fie li s-a cerut pe un bilet de 20 000 de dolari.

„Membri personalului diviziei antitrust de la Departamentul de Justiție au contactat în ultimele luni locuri în care se desfășoară concerte și jucători de pe piața de bilete, întrebând despre practicile Live Nation și despre dinamica mai largă a industriei, au spus oamenii, care au vorbit sub anonimat, deoarece ancheta este sensibilă”, au scris David McCabe și Ben Sisario în articolul lor din New York Times. „Ancheta pare a fi amplă, analizând dacă compania deține un monopol asupra industriei, a spus unul dintre oameni”.

În afara investigației de mai sus, procurorul general din Tennessee a deschis și o investigație privind protecția consumatorilor, în timp ce procurorul general din Carolina de Nord, a lansat o investigație cu privire la o presupusa încălcare de către Ticketmaster a drepturilor consumatorilor și a legilor antitrust.

„Live Nation și Ticketmaster au fuzionat în 2010”, se arată pe site-ul lor. „În ciuda promisiunilor de creștere a concurenței și de grijă pentru pentru consumatori, compania controlează acum 70% piața de bilete și de locații pentru evenimente live. Cresc prețurile biletelor, percep taxe nedorite și exploatează artiștii, locațiile independente și fanii”.

Vânzarea biletelor pentru turneul lui Taylor Swift în Statele Unite a fost anulată, după pre-vânzări marcate de o aşteptare interminabilă şi de numeroase probleme, a anunţat joi site-ul specializat Ticketmaster.

Sistemul Ticketmaster a primit 3,5 miliarde de solicitări, ceea ce a cauzat erori, a spus compania.

Acest fapt a reaprins dezbaterea despre societatea care a alimentat de ani de zile frustrarea iubitorilor de muzică, mai ales din cauza taxelor ascunse şi a preţurilor care cresc.

Foto: Getty Images/ Guliver.