Morning Glory

Bucureștiul devine încetul cu încetul capitala șahului

Invitatul de azi de la „Morning Glory”, Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah, a vorbit cu realizatory despre Grand Chess Tour 2023, iar la finalul emisiunii Luna Amară a venit să susțină campania „România Are Sânge De Rocker”

Grand Chess Tour 2023 va începe în București. E a patra oară când competiția de șah clasic se desfășoară în România, iar datorită acestui lucru, Vlad Ardeleanu, președintele Federației Române de Șah, susține că țara noastră devine din ce în ce mai vizibil o capitală a șahului în Europa. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 5 mai, la ora 17.00, la Grand Hotel Bucharest, unde va participa și marele maestru și multiplu campion mondial la șah Garry Kasparov. 

Vor concura 10 dintre cei mai buni jucători de șah, printre care Richard Rapport și Bogdan-Daniel Deac, competitori ce vor reprezenta România.  Fondul de premiere e de 350.000 de dolari, suma reprezentând și interesul în creștere față de acest sport, conform spuselor invitatului. 

„Nu aveți și secțiune de poker?” – Răzvan Exarhu

Din păcate, Federația Română de Șah nu se ocupă cu jocurile de noroc. În schimb, weekend-ul acesta, la Casa Poporului, va avea loc un Grand Prix de șah rapid, adică varianta jocului în care fiecare jucător are la dispoziție doar 15 minute. Vor veni minți strălucite din toată lumea, inclusiv India, Madagascar, Venezuela. 

„Dă, Doamne, să avem nebuni doar pe tabla de șah!” – Răzvan Exarhu

La finalul emisiunii, Luna Amară a cântat pentru a susține campania „România Are Sânge De Rocker”. Pentru a afla mai multe detalii despre Grand Chess Tour 2023 și pentru a urmări prestația băieților de la Luna Amară, puteți asculta podcast-ul cu emisiunea de azi-dimineață la noi pe site! 


Morning Glory - 27.04.2023 - invitați Luna Amară LIVE @ România Are Sânge de Rocker

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:47:44

Morning Glory - 18.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:20:51

Morning Glory - 17.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:16:19

Morning Glory - 16.04.2024 - DANA ROGOZ + ADI HADEAN

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:17:47