Rock News

Roger Waters îi ia apărarea lui David Gilmour!

Roger Waters și-a exprimat dezacordul față de un articol care insinuează că artistul nu ar aprecia solo-urile de chitară ale lui David Gilmour

Roger Waters, fostul component Pink Floyd, și-a exprimat frustrarea pe Twitter față de un articol din „The New Statesman”, care susținea că muzicianul a dorit să reînregistreze albumul „The Dark Side Of The Moon” din cauză că solo-urile de chitară ale lui David Gilmour, fostul său coleg din Pink Floyd, nu ar fi fost pe placul lui Waters. 

„E vorba de aceeași prostie ignorantă”, a declarat Waters pe Twitter. „Totuși, sunt lucruri scrise în acest articol pe care trebuie să le clarific”. 

Articolul a apărut după ce o publicație spaniolă, „El Pais”, a menționat un citat despre „solo-urile oribile de chitară ale lui Gilmour”, fără să numească vreo sursă. Roger Waters a susținut, pe Twitter, că citatul nu îi aparține și că nu știe de unde ar fi putut să fie preluat. Mai mult, în declarația sa, Waters îi laudă munca lui Gilmour, spunând că „solo-urile lui Dave constituie o colecție cu unele dintre cele mai bune părți de chitară din istoria rock’n’roll-ului”.  

Acesta și-a motivat decizia de a reînregistra albumului legendar „The Dark Side Of The Moon”, la începutul lunii, spunând că „noul concept este menit să ofere o perspectivă asupra semnificației lucrării, să scoată în evidență inima și sufletul albumului”, într-un interviu pentru „The Berliner Zeitung”.