Rock News

Roger Waters a anunțat că va lansa o reînregistrare a albumului „The Dark Side Of The Moon”

Roger Waters, fostul component Pink Floyd, a dezvăluit că lucrează la o variantă reimaginată a albumului emblematic „The Dark Side of The Moon”, care va fi lansată la primăvară

Înainte de aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului „The Dark Side of the Moon” din martie, Roger Waters a dezvăluit că a reînregistrat lucrarea emblematică a trupei Pink Floyd, fără să implice niciunul dintre membrii încă activi ai formației, David Gilmour și Nick Mason. Waters a mărturisit pentru ziarul „The Telegraph” că a înregistrat întreg albumul de la zero și că lucrează la acest proiect de luni bune.

În afară de Waters, celelalte persoane care figurează ca având o contribuție la noua versiune sunt un „pastor baptist”, care cântă la orga Hammond, și vechiul prieten și coleg de turneu Gus Seyffert. Cântăreața Bedouine, partenera lui Seyffert, apare și ea pe reînregistrare. Waters a susținut că „nu suficient de multă lume a recunoscut despre ce este vorba, ce spuneam atunci”, atunci când a fost întrebat de ce a decis să înregistreze încă o dată „The Dark Side of the Moon”.

Pink Floyd tocmai a anunțat un box set comemorativ „The Dark Side of the Moon”, care are o varietate de produse, iar versiunea alternativă a albumului, condusă de Waters, care nu a mai făcut parte din trupă din 1985, cu excepția unui concert de reunire din 2005, va fi încă o variantă pe care fanii o pot asculta.

Deși inițial albumul cu noua înregistrare era programat să fie lansat în martie,  acesta a fost amânat pentru luna mai, deoarece Waters continuă să „retușeze piesele”. De asemenea, concertul de lansare a fost amânat până în mai. 

Waters a declarat pentru „Telegraph” că el a compus „The Dark Side of the Moon”, pentru a invalida criticile foștilor săi camarazi, pe care îi numea „Faux Floyd” („Floyd Fals”): „Haideți să terminăm cu toate prostiile astea cu „noi”! Eram patru dintre noi, așa că, desigur, eram o trupă și am participat cu toții, dar a fost proiectul meu și eu l-am scris. Așa că... bla!”.

Controversatul Waters are o istorie în ceea ce privește exprimarea convingerilor sale, cel mai recent episod fiind o serie de remarci despre conflictul dintre Ucraina și Rusia, urmate de invitarea lui Waters de către Rusia să se adreseze, ieri, Consiliului de Securitate al ONU.

Când a luat cuvântul la ONU, Waters și-a reafirmat convingerea fermă că războiul din Ucraina a fost provocat, declarând că „îi condamnă pe provocatori în cei mai puternici termeni imaginabili”. În încheierea discursului său, Water a îndemnat la „o încetare urgentă a focului în Ucraina - fără „dacă”, fără „dar” și fără „și”. Nu mai trebuie să se piardă vieți de cetățeni ucraineni sau ruși, toate sunt valoroase în ochii noștri.”

Polly Samson, scriitoare și textieră a trupei Pink Floyd, căsătorită cu David Gilmour, a transmis un mesaj pe Twitter la începutul acestei săptămâni în care îl cataloga pe Waters drept „apologet al lui Putin” și îl descria drept „mincinos, hoț, necinstit, evazionist fiscal, care nu plătește impozite, care doar dă din buze când cântă, sexist, bolnav de invidie, megaloman”. Într-o postare ulterioară pe Twitter, Gilmour a adăugat descrierea: „fiecare cuvânt [este] în mod clar exact”.

În cadrul ediției aniversare de 50 de ani a albumului „The Dark Side of the Moon” a formației Pink Floyd, programată pentru 24 martie, va fi inclusă o înregistrare live a concertului susținut de trupă în 1974 pe stadionul Wembley.