Rock News

Roger Waters a lansat o nouă interpretare a piesei Pink Floyd „Comfortably Numb”

Noua versiune a celebrului cântec de pe albumul „The Wall” a fost reimaginată de Waters pentru deschiderea concertelor din turneul „This Is Not A Drill”

La mai bine de 40 de ani de la lansarea uneia dintre nestematele muzicii rock, albumul „The Wall”, Roger Waters, cofondatorul legendarei formații Pink Floyd, a lansat o versiune nouă a piesei „Comfortably Numb”. Această reinterpretare cutremurătoare a fost creată pentru a deschide concertele turneului „This Is Not A Drill”, care va continua în 2023 în Europa și va ajunge în 14 țări. 

Varianta nouă e mult mai întunecată decât originalul, cântată lent, pe un ton mult mai grav și conține efecte sonore tulburătoare precum trăsnete, sirene de ambulanță și o sugestie vagă de știri difuzate la radio. Basul e apăsător, ca de plumb, chitara plânge, iar vocile parcă bântuie linia melodică. Transpune ascultătorul într-un univers distopic și, cumva, îl face să se simtă incomod. Cu siguranță, cântecul vă va face pielea de găină. Videoclipul este la fel de tulburător. La "Comfortably Numb 2022" au contribuit zece artiști, care au tras corzi, percuție, bas, chitară și alte instrumente. Waters a intonat și a coprodus piesa.

„În timpul închiderii, am făcut un demo al unei noi versiuni a piesei "Comfortably Numb" ca deschidere pentru noul nostru spectacol ‘This Is Not a Drill’”, a declarat Waters într-un comunicat de presă. „Am coborât-o la o cheie inferioară, în La Minor, pentru a o face mai întunecată și am orchestrat-o fără solo-uri - cu excepția secvenței de acorduri de la final, unde intră un solo vocal feminin de o frumusețe sfâșietoare de la Shanay Johnson, una dintre noile noastre soliste”.