Rock News

Cele mai așteptate concerte rock din 2023

Noul an se anunță bogat în privința concertelor rock în toată țara. Iată o selecție de evenimente pe care nu ar trebui să le ratezi

Ne-am simțit privilegiați în 2022, când au revenit în România legende ale rockului precum Iron Maiden, Dream Theatre, Judas Priest și Sabaton, în timp ce nume precum Kiss sau Slipknot au venit pentru prima oară la noi cu show-uri grandioase. 

În 2023, o listă lungă de artiști e deja confirmată pentru a concerta în România. Ca în fiecare an, o parte din ei revin la fanii care abia așteptau să-și revadă preferații live, în timp ce alții urmeazăsă descopere cât de tare se pot distra românii la un concerte. 

Iată o listă, în ordine cronologică, cu concertele pentru care îți recomandăm să îți „ocupi” câteva zile din agenda pe noul an. Let it be rock!


Pantera - 27 mai, Romexpo

Pe 27 mai va avea loc probabil unul dintre cele mai incitante concerte din România. Pantera și-a surprins fanii din întreaga lume cu o revenire neașteptată după 20 de ani, iar românii sunt printre norocoșii care vor avea ocazia să-i vadă într-un show special, la Romexpo. 


Deep Purple - 9 iulie, Romexpo

Legendarii rockului revin în România pentru a șaptea oară, după 25 de ani de la primul lor concert la noi. Evenimentul are loc pe 9 iulie 2023. Pe scena de la Romexpo vor urca solistul Ian Gillan, bateristul Ian Paice, basistul Roger Glover, chitaristul Simone Mc Bride și clăparul Don Airey.


Întru-un omagiu pentru muzica lui Jon Lord și a trupei Deep Purple, solistul Iron Maiden revine la București alături de Tanya O'Callaghan - bass, John O'Hara (Jethro Tull) - clape, Kaitner Z Doka (Jon Lord, Ian Paice...) - chitară, Bernhard Welz (Jon Lord, Don Airey...) - tobe, împreună cu Paul Mann (Deep Purple, Jon Lord…) - dirijor plus o orchestră simfonică completă, Bucharest Film Orchestra (formată din 80 de persoane). Desfășurarea de forțe se anunță a fi una dintre cele mai memorabile seri de la primăvară.


Depeche Mode - 26 iulie, Arena Națională București

Nici măcar David Gahan și Martin Gore nu erau siguri că trupa va continua după moartea subită a colegului lor Andrew Fletcher, despre care ambii au afirmat ani la rând că a fost cel care a ținut trupa unită și în echilibru. Dar, „show must go on”, nu?! Cei doi au anunțat că în memoria colegului lor vor lansa un album pe care-l vor promova printr-un turneu mondial. Aceștia vor reveni și în România, cu un concert pe 26 iulie la Național Arena. 



Iggy Pop - 19-23 iulie, Electric Castle

Nașul muzicii punk e printre primii headlineri pe care Electric Castle i-a anunțat în premieră chiar la Rock FM, în matinalul „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”. Ediția cu numărul nouă a îndrăgitului festival se anunță incediară și abia așteptăm să ne revedem acolo!


Bikers For Humanity Rock Fest - 23-25 iunie, Brezoi, Vâlcea

Există cu certitudine câteva motive pentru care nu ar trebui să ratezi a doua ediție festivalului de rock de la Brezoiul Lumii. E cel mai mare festival de rock românesc de la noi, e organizat pentru a ajuta o cauză nobilă, reunește cele mai importante trupe, timp de trei zile distracția va fi de neuitat. 




Hollywood Vampires - 8 iunie, Romexpo

Supergrupul american din care fac parte Alice Cooper, Johnny Depp și Joe Perry revine la București pe 8 iunie 2023 într-un concert în aer liber. E al doilea concert pe care membrii formației îl susțin în România. 


Porcupine Tree - 28-30 iulie 2023, ARTmania Festival Sibiu

O altă revenire imensă pe scena de rock a fost cea a celor de la Porcupine Tree care au lansat „Closure / Continuation", unul dintre cele mai bune albume din 2022. Membrii trupei au lucrat segmentat și în secret pentru discul care le-a luat un deceniu pentru a fi gata. Cum lucrurile în industria muzicii sunt mereu imprevizibile, nu putem fi niciodată siguri dacă această mișcare e o „continuare” sau un mod de a „încheia” povestea. Așa că românii au o șansă fantastică de a-i vedea la vară la ARTmania, unde au mai fost confirmate trupele Emperor (Norvegia), SAMAEL (Elveția), Pain of Salvation (Suedia).


Rockstadt Extreme Fest - 2-6 august, Cetatea Râșnov

De peste 10 ani, Cetatea Râșnov găzduiește una dintre întâlnirile preferate ale fanilor muzicii rock din toate colțurile țării. Anul aceasta, Rockstadt Extreme Fest revine cu o nouă ediție pe a cărei scenă vor urca trupe precum Alestorm, Deicide, Igorrr, Gaerea, Obituary și multe altele. 


Imagine Dragons - 3-6 august, Untold

De un concert radioactiv în ritmuri pop-rock vor avea parte cei care ajung anul ăsta la Cluj pentru ediția a opta Untold. Piesa „Radioactive” de pe albumul lor de debut a fost numit „cel mai mare hit rock din 2012” de către publicația „Rolling Stone”. În anii următori, trupa a reușit să ajungă în clasamentul oficial american Billboard Hot Rock Songs cu single-uri precum „Thunder”, „Whatever It Takes”, iar „Believer” a devenit una dintre cele mai bine vândute piese ale tuturor timpurilor. 


Trooper Simfonic - 19 noiembrie, Sala Palatului București

Trooper scrie istorie în lumea rock-ului românesc cu fiecare album nou pe care îl scoate. În 2022 au sărbătorit un nou material discografic, dar și 20 de ani de la primul lor disc, „Trooper I”. Toamna aceasta, veteranii rockului ne așteaptă la Sala Palatului, unde ne pregătesc un concert simfonic de neuitat.