Interviurile Rock FM EXCLUSIV Online

Cristian Hrubaru despre Bikers For Humanity Rock Fest 2023: „Când ai un line-up de genul ăsta, experiența nu poate fi decât la superlativ”

Cristian Hrubaru e unul dintre cei responsabili pentru cel mai tare festival de rock românesc din țară. Am vorbit cu el despre ce se va întâmpla între 23 și 25 iunie 2023 la Brezoi, dar și despre progresele acțiunilor umanitare Bikers For Humanity.

Bikers For Humanity Rock Fest și-a anunțat întregul line-up și putem spune că cele trei zile din 2023 vor însemna cel mai tare festival de rock românesc din țară. Scena de la Brezoi va reuni nume mari, precum Cargo, Trooper, Celelalte Cuvinte, Vița de Vie, cu formații din noua generație precum Electric Humidity sau Revolver. Și asta nici măcar nu e cea mai bună parte a acestui eveniment. Cel mai cool e că toată distracția și amintirile de care oamenii vor avea parte în acele zile se vor transforma într-un ajutor direct către cauzele umanitare pentru care luptă echipa Bikers For Humanity. 

Mai multe despre line-up, cele trei zile de distracție și în special despre acțiunile umanitare Bikers For Humanity am vorbit cu Cristian Hrubaru, cel care va și prezenta întreg evenimentul. 


Eusebiu Tudoroiu: Ce înseamnă pentru Cristian Hrubaru Bikers For Humanity?

Cristian Hrubaru: Bikers For Humanity e o stare de spirit, pe care mi-e greu să o explic în cuvinte, care se accentuează de fiecare dată când mergem să facem o faptă bună, noi, motocicliștii voluntari. E lucrul ăla care te face să te simți extraordinar și să vrei să faci mai mult, să devii mai bun. E un conglomerat de sentimente care-ți crează o stare de bine și din câte s-a observat în ultimii șapte ani, care provoacă dependență și e și molipsitor. De la an la an vin tot mai mulți oameni să pună umărul, ceea ce duce la finalul ăla fericit, în care vedem niște oameni necăjiți cu zâmbetul pe buze, iar asta e răsplata noastră supremă.


Cum le-ai traduce cele trei zile de la Brezoi celor care nu au venit niciodată la Bikers For Humanity Rock Fest? 

E o chestie mișto cu atât mai mult cu cât vii să te distrezi, dar și să ajuți. Foarte important, și o spun cu toată răspunderea, e pentru al doilea an consecutiv cel mai tare festival de rock românesc din țară, unde vin oameni din toate colțurile țării. Când ai un line-up de genul ăsta, experiența nu poate fi decât la superlativ. Sunt chestii pe care, dacă le aduni, te fac imediat să îți cauți cazare și să îți cumperi abonament: artiștii, oameni care vin acolo, cauza umanitară și Brezoiul - care e o localitate senzațională, pe care acei oameni mișto și Mihai Mugescu, cel care se ocupă de festivalurile de acolo, au făcut-o un punct important pe hartă și lumea își dorește acum să ajungă acolo din diferite motive, unul din ele fiind frumusețea extraordinară a acelui loc. 


Pe lângă BFH Rock Fest, echipa are multe alte acțiuni și proiecte. Povestește-mi puțin ce mai aveți pe listă în afara festivalului dintre 23 și 25 iunie 2023.

Trebuie spus că BFH Rock Fest a venit din dorința oamenilor din Brezoi de a ajuta cauza noastră umanitară fără să pună niciun fel de condiție de "Băi, dar la noi în Brezoi sau în Vâlcea veniți să faceți ceva?". Au vrut pur și simplu să ajute. Asta și pentru că e un loc des vizitat de motocicliști și s-a creat, în timp, acest conexiune între bikeri și Brezoi. Intenția noastră e, în primul rând, să dăm la gata cabana cu observator astronomic de la Nucșoara, destinată celor peste 400 de copii din medii defavorizate, de care au grijă prietenii de la Asociația Casa Bună cu Valeriu Nicolae. Ăsta e primul nostru obiectiv. Acum, până în Crăciun, cu puțin noroc din partea vremii, vom avea acoperișul gata, cu tabla acoperișului și geamurile puse, astfel încât reușim să ne ținem de promisiunea, pe care am făcut-o în iulie când am turnat fundația, că până în Crăciun să reușim să o dăm la roșu. Asta, cu efortul colectiv al bikerilor și al unei firme inimoase, care ne-a lăsat cât a putut la preț. În condițiile  în care tot românul e acasă și se pregătește de Crăciun și de vacanța de iarnă, oamenii ăia sunt pe șantier și fac toate lucrurile astea să se întâmple. După care vom vedea. Nu vreau să dezvălui prea multe, însă avem deja două proiecte. În 2023 și 2024 sunt absolut convins că vom fi mega ocupați, ceea ce ne bucură foarte tare. Dar până nu clarificăm toate detaliile n-aș vrea să anunț nimic. Momentan prioritatea e să vedem gata această căbănuță. Și da, la un moment dat, aș vrea să facem un lucru și pentru Brezoi și ca o recunoștință, dar și pentru faptul că noi n-am avut nicio acțiune în județul Vâlcea. Noi ne propunem ca în fiecare an să nu repetăm județul, dacă se poate. Și în premieră îți spun că intenția noastră e ca în 2024, în Brezoi, să facem Centrul Cultural Biker For Humanity. O clădire cu diferite spații în care copiii din zonă să vină și să învețe să cânte la un instrument, să picteze, să sculpteze, să facă orice cu timpul liber și poate, într-o z,i o parte din ei să urce pe scena Bikers For Humanity Rock Fest. Asta e intenția noastră, fără să pot să dau mai multe detalii acum, dar cred că această intenție se va concretiza. Așa cum am pornit și cu cabana de la Nucșoara, care e aproape la final, așa o vom face și pe asta. 


Când vă propuneți să finalizați proiectul, acum că zilele astea atingeți ținta pe care v-ați propus-o până aici?

Sper până de Paște să o terminăm și să o folosească copiii și voluntarii de la Casa Bună. Noi l-am rugat pe Valeriu Nicolae să ne lase să facem această mică parte din proiectul de acolo, însă acolo va fi o tabără în adevăratul sens al cuvântului. Și când spun observator astronomic nu îți imagina un loc în care ar veni Dumitru Prunariu de luni până vineri. E simbolic, pentru că cei de la Casa Bună au primit un telescop prin donație și copiii s-au arătat fascinați de ce au văzut prin el pe cer. Așa că ne-am gândit să le facem odată cu cabana și un loc prin care ei să privească stelele și să descopere întreg Universul. Plus, e vorba de ideea de tabără în creierii munților, unde copiii pot descoperi natura, o pot iubi, pot descoperi animale, râuri, pot avea grijă de ele. Cine știe ce pasiuni se nasc de acolo. Știu o mulțime de copii din medii defavorizate care n-au șansa să fie trimiși prin tabere și care vor veni prin rotație în această tabără, prin susținerea celor implicați în proiectul ăsta. 


Care a fost gândul tău atunci când ai alcătuit line-up-ul pentru Rock Fest 2023, o listă care conține nume legendare, dar și trupe tinere?

Încep prin a le mulțumi tuturor artiștilor care au acceptat să vină la BFH Rock Fest! În special pentru că ei nu sunt la prima mână de ajutor pe care o întind inițiativei noastre. În ultimii șapte ani, prin diferite modalități, toți au susținut Bikers For Humanity. Era o chestiune de timp până să ajungă să și performeze pe scena de la Brezoi. Am ales să aducem și trupe tinere, în felul ăsta dându-le o șansă și celor care au nevoie să treacă proba timpului pentru a ajunge să cânte pe scene atât de mari. Noi am ales să sărim niște etape și să le dăm câteva șanse. Așa îi vom avea pe Revolver și Electric Humidity. Îi aveam și pe tinerii din Suceava de la Voodoo Child, însă, cu lacrimi în ochi, au fost nevoiți să anuleze participarea pentru că solista trebuie să susțină Bac-ul. 


Cum pot oamenii să ajute cauzele pentru care luptați? Spui mereu e faptul că BFH nu e doar pentru bikeri. Cu sau fără motor, oricine poate ajuta! 

Sunt o mie și una de modalități. În primul rând, le-aș recomanda să intre pe site-ul nostru, pe secțiunea „Susține campania" unde pot afla toate detaliile despre cum pot dona cei 20% din firmă, cum pot trimite SMS-ul la 8844 cu textul „BFH” pentru a dona 2 euro pe lună, cum pot cumpăra merchandise BHF de la prietenii Călare Pe Două Roți, și ei voluntari, iar o parte din banii din merchandise se duc direct către cauza noaastră. Ne mai pot urmări și pe Facebook atunci când anunțăm înscrieri pentru următoarea noastră campanie. Facem asta de fiecare dată, iar oamenii se pot înscrie din timp dacă vor și dacă sunt liberi în perioada aia.

Să nu ne fie de deochi, dar în ultimii ani, tot mai mulți își doresc să facă parte din visul ăsta frumos, pentru că au văzut ce am realizat până acum. Am trecut de stadiul în care să ni se zică „Ok, ziceți că vreți să faceți, dar hai să vă și vedem că faceți". De-a lungul vremii cam tot ce am spus s-a întâmplat. Important mai e și că BFH nu înseamnă doar acele acțiuni anuale. Pe lâgă cele mari, avem foarte multe mai mici. De exemplu, acum, în decembrie, s-a donat sânge, iar cu bonurile obținute am mers și am vizitat un cămin de bătrâni din Călărași. Le-am dus o dubă plină cu de toate din bonurile valorificate, ce am mai adăugat noi și cu ajutor din partea prietenilor de la Farmacia Ana Maria. Asta, la noi, nu se întâmplă doar de sărbători. Se întâmplă pe tot parcursul anului, în funcție de cum depistăm cazurile și de cât de pregătiți suntem și noi să realizăm ce ne-am propus. 


Biletele pentru Bikers For Humanity Rock Fest 2023, care se va desfășura la Brezoi între 23 și 25 iunie 2023, se pot cumpăra de aici