Rock News

Alternosfera a lansat videoclipul „Bonjour Madame”

Aseară, în Quantic, Alternosfera a susținut un concert electrizant și a lansat videoclipul primului single de pe următorul album

Îmi aduc aminte foarte clar momentul când am descoperit Alternosfera. Ce-i drept, i-am găsit mai târziu, în 2016, când aveam deja 17 ani. Colegele mele de la liceu m-au convins să ne luăm bilete la Alternative Awards, care s-a ținut la Arenele Romane. Ajunse acolo, am pus în aplicare strategia pe care o stabiliserăm în tramvaiul 7, care duce spre Parcul Carol. Două ținem locurile în față, două merg după sucuri, vedem cum ne împărțim cu banii după concert. Ele erau extrem de nerăbdătoare să urce Alternosfera pe scenă, eu nu prea știam la ce să mă aștept. Pe drum, ascultasem cu ele, împărțind o pereche de căști cu fir, „Închisoarea Albă”, care, după concert, a devenit piesa mea preferată de la Alternosfera. M-am îndrăgostit de atmosfera pe care formația o creează pe scenă și de sunetul atât de mult muncit. 

(Eu, cea tânără, la Alternative Awards)

Aseară, în Quantic, la lansarea videoclipului „Bonjour Madame”, mi-am amintit de mine de atunci, m-am simțit ca la 17 ani. Am descoperit încă un cântec care nu îmi va părăsi niciodată playlistul. În plus, în dreapta mea, vibrau de nerăbdare niște fete de liceu, care strângeau în brațe gardul dintre scenă și public, nu cumva să piardă locurile. Arătau ca noi, de acum șase ani. 

Sala de concert a clubului s-a umplut destul de repede. Concertul a vândut toate biletele. Vorba aia, când Alternosfera te cheamă, te duci. Ce aș dori să menționez în mod special despre organizarea acestui eveniment este faptul că nu s-au vândut bilete peste capacitatea spațiului. Adică, a fost foarte civilizat. Pentru primele trei sferturi din concert, am stat mai în față și am avut spațiu să dansez, să dau din cap, fără să fie nevoie să mă feresc sau să mă simt înghesuită. Mai pe la final, mai în spate, publicul era mai răsfirat, iar acolo am avut destul loc de răgaz înainte să ne luăm „la revedere” de la trupă. La bar nu era coadă și coșurile de gunoi au fost dispuse într-un mod foarte accesibil, astfel încât a fost ușor să se mențină curățenia. 

Băieții au urcat pe scenă în aplauze și urlete. Sala răsuna cu anticipare, iar câte unul mai striga „Bine Marcel!”. În setlist, pe lângă evenimentul principal al serii, au fost incluse câteva dintre cele mai îndrăgite piese, „Wamintirile”, „Ploile Nu Vin” și „Ne Unește, Ne Desparte”, printre altele. Cam pe la jumătatea concertului a venit și momentul mult-așteptat. Videoclipul apăruse pe internet cu doar câteva ore înainte de spectacol, așa că mare mi-a fost mirarea când încă de la primul vers, publicul știa deja cuvintele. Eu apucasem să rețin câteva rânduri din refren, iar până la finalul piesei, l-am învățat pe tot. Mă gândeam la cât de dedicați sunt fanii lor, să învețe înainte cu câteva ore de concert o piesă nouă cap-coadă. 

Videoclipul a fost proiectat pe ecranul din spatele lor. Nu am mai fost la lansări de videoclip până ieri. A fost o experiență foarte plăcută, care m-a și pus pe gânduri. Mă întrebam cum se coordonează muzica live așa de bine cu proiecția. Piesa vorbește despre sinceritate și importanța acesteia. Videoclipul urmărește, la persoana I, continuarea zilei unei femei, după ce aceasta ajunge acasă. Începe în mod obișnuit, când aduce cumpărături în casă, se schimbă în haine comode, însă, pe parcurs izbucnește o ceartă explozivă. Merită văzut, e emoționant și produs ca la carte. 

Sunetul a fost impecabil. Chiar și Marcel, solistul, a menționat la începutul concertului că le mulțumește membrilor echipei lor și a adresat câteva cuvinte fanilor, prin care detalia cât efort presupune un concert Alternosfera și că sunt sute de oameni implicați în acest proiect. Lăsând la o parte partea tehnică a sunetului, formația a cântat excelent, ca de obicei. Tehnica vocală a lui Marcel e foarte curată, nu îi scapă nicio notă. E foarte stăpân pe capacitățile sale vocale și se vede. Are un vibrato natural, acutele foarte curate, iar notele grave sună ca un bas foarte bine acordat. Băieții sunt fără dar și poate maeștri ai propriilor instrumente. Solo-urile de chitară ale lui Marin sunt atât de frumos concepute și executate, încât te fură. Ritmul antrenant al lui Nick nu te lasă să stai locului. Basul lui Dumitru te face să vibrezi din cap până în picioare, iar chitara ritmică a lui Sergiu împletește sunetul foarte frumos. Publicul a țopăit aproape două ore în continuu, și, chiar dacă am fi obosit, muzica lor parcă te apucă de picioare și te face să te miști. Să nu mai zic de faptul că niciodată nu pot pleca de la un concert Alternosfera fără dureri de gât și răgușeală. În timp ce scriu această cronică, sorb dintr-o cană de ceai cu lămâie și mentă, să îmi ajut vocea, de care, evident, nu am avut grijă aseară.


La bis, au cântat patru piese, dintre care și preferata mea, „Închisoarea Albă” și clasica „Flori De Mai”, nelipsită de la niciun concert. 

Puteți viziona videoclipul „Bonjour Madame” pe YouTube, dacă nu ați făcut-o până acum. Alternosfera va începe și turneul „Bonjour Madame” pe 10 decembrie, în Chișinău, la BRMG (fosta Hală Moldova Film), iar mai apoi, pe 16 decembrie, vor veni la Brașov, la Kruhnen Musik Halle. Învățați versurile până atunci, să faceți atmosferă! 


Sursa Foto: Facebook