Rock News

„A Look Inside Patient Number 9” – Ozzy Osbourne lansează un documentar despre noul album

Ozzy ne invită în culisele producției unuia dintre cele mai importante albume ale anului.


Fostul solist al formației Black Sabbath va lansa un documentar în trei părți despre cum a fost produs al 13-lea album din cariera lui solo, „Patient Number 9”. Andrew Watt, producătorul cu care Osbourne a mai lucrat și în 2020 pentru realizarea albumului „Ordinary Man”, colaborează din nou cu legenda rock pentru producția noului album, iar împreună îi atrag pe cei mai de seamă muzicieni rock contemporani, potrivit blabbermouth.com.


„Pacient Number 9”, single-ul care a dat numele albumului este scris împreună cu unele dintre cele mai mari nume din lumea muzicii rock, precum Robert Trujillo (basistul formației Metallica) și Chad Smith (bateristul formației Red Hot Chilli Peppers).


Albumul în sine este un colaj incredibil de colaborări cu cei mai mari muzicieni, atât din generația veche, cât și din cea nouă. Osbourne îmbină experiența unor artiști cu o carieră bogată și longevivă cu creativitatea generației tinere de artiști care contribuie cu perspective muzicale noi într-un proiect inedit.


Tony Iommi, chitaristul și cofondatorul formației Black Sabbath, colaborează pentru prima dată cu Osbourne de când acesta și-a început cariera pe cont propriu, însă majoritatea solo-urilor de chitară sunt compuse de Zakk Wylde, chitaristul trupei lui Osbourne. Totodată, pe album apar și chitariști de renume precum Jeff Beck, Eric Clapton și Mike McCready (Pearl Jam).


Chad Smith bate la tobe în majoritatea melodiilor, însă și Taylor Hawkins, regretatul toboșar de la Foo Fighters, a contribuit la producerea discului. Robert Trujillo, Duff McKagan (Guns'n'Roses) și Chris Chaney (Jane's Addiction) sunt compozitorii părților de chitară bas.


Deși o astfel de gamă largă de diferite stiluri și influențe ar fi putut rezulta cu ușurință într-un melanj muzical destul de haotic, totuși, se întâmplă exact opusul, „Patient Number 9” alcătuind un set coerent și palpitant.


Documentarul relatează tot procesul de creație și producție din spatele realizării albumului și evidențiază modul în care muzica are puterea de a aduce lumea împreună. Pe lângă multitudinea de mari artiști în acțiune, fanii vor putea vedea ce efort stă la baza producerii unui proiect muzical de calitate și vor fi martorii procesului de creație al celor mai mari muzicieni contemporani.


Episodul-pilot al documentarului va fi difuzat mâine, 16 septembrie, pe canalul de YouTube al lui Osbourne (pe care îl puteți accesa aici), la ora 18:00.


Puteți citi aici mai multe despre Ozzy Osbourne. 


Irina-Maria Marinescu