Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 6 – 8 MAI 2022

E vineri iar noi revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

BUCUREȘTI

 Concert: Eyedrops

Loc: Club Fabrica

Când: vineri, 6 mai, 19.00

 Concertele Eyedrops au fost descrise ca fiind, în mod paradoxal, energizante și generatoare ale unei stări de puternică melancolie, iar discursul băieților este caracterizat de o surprinzătoare și simplă sinceritate. Temele abordate în cântecele Eyedrops sunt cu precădere de natura socială și spirituală, cu un puternic accent pe tema renunțării la frică, în toate formele ei.

 Concert: The Assembly of Frowning Men // Valak / Avoid Humanity / Negative Core Project / Neon Prophecies

Loc: Club Quantic

Când: vineri, 6 mai, 20.00

Valak: „Suntem cea mai r0ccalara trupa de metale grele din București!"

 Avoid Humanity s-a format în 2017, după terminarea capitolului Deadeye Dick, și abordează un stil care îmbină death metal/hardcore, iar temele abordate sunt legate de stările pe care le provoacă societatea modernă.

 Neon Prophecies este o trupa de symphonic deathcore din Bucuresti. Formata în martie 2019, trupa si-a dezvoltat stilul de-a lungul anilor pana a ajuns într-o zona mai extrema.

 NeCePeu’ livrează metal complex și complicat cu pasaje dansante și câteodată nu prea. Doi-doi e anul în care ne-am întors pe rele.

 

Concert: Luna Amară (acustic)

Loc: Hard Rock Cafe

Când: vineri, 6 mai, 21.30

 Luna Amară este o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaș (chitară bass). La scurt timp, alți artiști au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu).

Concert: Bogdan Simion & Lăutarii de Mătase | #PrimaDată la Berăria H

Loc: Terasa Berăriei H

Când: sâmbătă, 7 mai, 19.30

 Bogdan Mihai Simion - cobzar, scriitor, culegător de muzică tradițională, lăutar, vine pentru #PrimaDată la Berăria H, în grădina de lângă lacul Herăstrău. Bineînțeles, însoțit de Lăutarii de mătase.

 

Concert: Jurjak

Loc: Grădina Urbană Herăstrău

Când: sâmbătă, 7 mai, 21.00

 George Petrosel are 32 de ani și este absolvent al Facultatii de Drept Nicolae Titulescu, licențiat în dreptul proprietății intelectuale, dar și absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Arte, specializarea regie de film si televiziune.

 

BAIA MARE

Concert: Bosquito

Loc: Log Out

Când: vineri, 6&7 mai, 21.00

 Bosquito este o formație românească de muzică, fondată de Radu Almășan.

Trupa abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care variază de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de rock alternativ.

În perioada 2002-2005 au lansat o serie de melodii care au ajuns pe prima poziție a topurilor din România.

 

BUZĂU

Concert: Bucovina

Loc: Casa celor șapte arte

Când: vineri, 6 mai, 21.00

 

CLUJ – NAPOCA

Concert: White Walls

Loc: L’autre Cafe

Când: sâmbătă, 7 mai, 19.30

 Formația va prezenta publicului "Grandeur", cel mai recent material discografic, lansat pe 23 octombrie 2020. Nu vor lipsi piesele celebre care au propulsat formația pe scena progressive din România.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

 

Concert: Radu Almasan

Loc: L’autre Cafe

Când: duminică, 8 mai, 19.30

 

 

GALAȚI

Concert: Bucovina

Loc: Versus Pub

Când: sâmbătă, 7 mai, 21.00

 

IAȘI

Concert: Fără Zahăr

Loc: Hamak

Când: sâmbătă, 7 mai, 20.00

 

Concert: Grimus

Loc: Legend Pub

Când: vineri, 6 mai, 20.00

 

 

SIBIU

Concert: Alternosfera

Loc: Sala Transilvania

Când: sâmbătă, 7 mai, 21.00

 

SLATINA

Concert: IRIS – CRISTI MINCULESCU, BORO, ,VALTER

Loc: BAROC PUB

Când: sâmbătă, 7 mai, 20.00