Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 1 - 3 APRILIE 2022

Dacă e vineri, revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

Scena rock din toată țara are parte, în acest weekend, de multe ocazii speciale și muzică nouă. „Om la lună” lansează sâmbătă, în Club Control, primul single de pe noul lor album pe care-l vor scoate vara aceasta. Cei de la „Dordeduh” se întorc în forță după ce pandemia le-a amânat turneul de promovare al ultimului lor album. Dirty Shirt își promovează și ei noul album „Get Your Dose Now”. Și, evident, să nu uităm de turneul aniversar al celor de la Celelalte Cuvinte, care aniversează 40 de ani de existență.

 Pe lângă lista de evenimente, săptămâna asta vă invităm să urmăriți un interviu în exclusivitate cu Alin Dincă, solistul formației Trooper. El și colegii săi sunt în plin turneu național pentru promovarea următorului lor album, care va fi lansat pe 3 și 4 iunie, în Clubul Quantic București.

 BUCUREȘTI

 Concert: Om la Lună (LANSARE SINGLE)

Loc: Club Control

Când: sâmbătă, 2 aprilie, 20.00

 Pe 2 aprilie, în Club Control, trupa va prezenta publicului primul cântec de pe cel de-al treilea album, care va fi lansat la începutul verii. În cadrul concertului de lansare, fanii vor avea ocazia să vadă în premieră și videoclipul cântecului.

 ”După doi ani în care am trăit cu toate spaimele și incertitudinile, am învățat că nimic nu e definitiv. Am învățat să nu ne mai facem planuri mari, să luăm lucrurile așa cum ni se dau și nu doar să ne adaptăm situației, ci să încercăm să scoatem și câte ceva bun din ce ni se întâmplă. Să dăm un nou sens și o nouă perspectivă. La capăt de linie este un cântec-declarație, scris într-un moment de cumpănă, despre o dragoste necondiționată de nimic, despre lumina de la capătul fricii, despre gândul bun, despre loialitate și solidaritate și despre faptul că fiecare zi împreună e o victorie și un motiv de bucurie și recunoștință. Suntem foarte norocoși că ne avem unii pe alții.” — Doru Pușcașu

 Concert: Dordeduh

Loc: Quantic Pub

Când: Duminică, 3 aprilie, 20.00

 BRAȘOV

 Concert: Dordeduh

Loc: Rockstadt

Când: sâmbătă, 2 aprilie, 18.00

 Cel mai recent album al trupei Dordeduh - "Har" - a apărut aproape de un an, pe 14 mai 2021, însă, din cauza pandemiei, nu a avut loc niciun concert de lansare în România. Albumul a primit atenție internațională și a ajuns pe primele locuri în mai multe topuri din scena metal. Timișorenii de la Dordeduh sunt bucuroși să urce pe scena din Rockstadt unde vor cânta majoritatea pieselor de pe noul album, precum și câteva de pe albumul "Dar de duh".

 Concert: Dirty Shirt

Loc: Kruhnen Musik Halle

Când: Sâmbătă, 2 aprilie, 19.00

 Dirty Shirt va susține un concert la Kruhnen Musik Halle din Brașov pe 2 aprilie, ca parte a turneului de promovare a albumului „Get Your Dose Now".

 CLUJ-NAPOCA

 Concert: Vița de Vie

Loc: From Space Club

Când: vineri, 1 aprilie, 20.00

Povestea Vița de Vie a început în 1996, când cinci oameni mânați de dorința muzicii s-au adunat într-o zi să-și unească idealurile. Un an mai târziu, formația reușește, prin albumul "Rahova", să se facă auzită printre trupe ca Holograf sau Timpuri Noi. Cu al doilea album, "Fenomental", se instalează pe piața muzicală românească definitiv și ia naștere legendarul "Basul și cu toba mare".

 Concert: OMEN 30

Loc: Hardward Pub

Când: duminică, 3 aprilie, 19.30

 Omen a fost fondată în 1990 și a devenit cea mai populară trupă maghiară de heavy metal.

 IAȘI

 Concert: Trooper

Loc: Underground Pub

Când: vineri, 1 aprilie, 20.00

 "După o lungă perioadă în care am stat departe de scenă, după doi ani în care am fost nevoiți să amânam zeci de concerte, după mult prea mult timp la distanță de voi, a venit momentul să cântam din nou împreună.

Sperăm să ne vedem cu voi în cât mai multe locuri!

Stay Trooper!" - formația Trooper.

 RÂMNICU VÂLCEA

 Concert: Cargo

Loc: Aby Stage Bar

Când: vineri, 1 aprilie, 21.00

 Înființată la Timișoara, în 1985, Cargo a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album „Povestiri din gară". Succesul l-a cunoscut cu albumul din 1995, „Destin", iar gloria absolută în 1998, de Sânziene, când a lansat „Ziua Vrăjitoarelor".

 SUCEAVA

 Concert: Trooper

Loc: Art Rock Caffe

Când: sâmbătă, 2 aprilie, 20.00

 SIBIU

Concert: Celelalte Cuvinte

Loc: Oldies Pub

Când: sâmbătă, 2 aprilie, 19.30

 TÂRGU MUREȘ

Concert: Celelalte Cuvinte

Loc: Jazz&Blues Club

Când: duminică, 3 aprilie, 19.00

 

Rubrica Rock Around the Weekend este realizată de Eusebiu Tudoroiu