Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 25-27 MARTIE 2022

Dacă e vineri, revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

Elementul nou al rubricii noastre este că în fiecare vineri veți avea parte de interviuri în exclusivitate cu rockerii de la noi. Săptămâna aceasta vă invităm să  urmăriți un interviu cu Călin Pop, solistul de la Celelalte Cuvinte. Trupa împlinește 40 de ani de activitate, ocazie cu care ne invită la concertele din turneul lor aniversar.

 BUCUREȘTI

 Concert: The Motans

Loc: Hard Rock Cafe

Când: vineri, 25 martie, 20.30

 Denis este un tânăr de 27 de ani din Republica Moldova care a decis să își urmeze pasiunea de a compune muzica sub un pseudonim, The Motans.

El a decis să renunţe la cariera în marketing şi vânzări, pentru care se pregătise la școală, pentru a-şi urma pasiunea de a face muzică. Numele de The Motans a venit de la visele pe care Denis le-a avut în ultimii şapte ani. „În ultimii şapte ani am visat doar pisici şi motani înainte să mă apuc să fac muzică. Din momentul când am început să fac muzică, visele au dispărut. A fost ca un fel de semn”.

 Concert: Concert Darius / Vathos / Crîng

Loc: Quantic

Când: vineri, 25 martie, 20.00

 DAIUS: Folk- Black metal cu membrii ai trupelor Clouds, Machiavellian God Si E-An-Na, agresiv și melodic, o viziune întunecată a vremurilor de odinioară, a vechilor zei.

VATHOS: Formația Váthos ia ființă în București la finele anului 2017, componența fiind următoarea: Radu(voce), Alex(chitara), Ducu(chitara), Dany(bas), Gigi(tobe). Vathos și-a materializat stilului muzical cu elemente de post black atmosferic, melodic death metal și diverse influențe din sub-genurile muzicii extreme, astfel rezultând un amestec de melodiocitate și agresivitate.

CRÎNG: Depressive Suicidal Black Metal cu Manele de Jale, Crîng este ce a ieșit din cutia Pandorei în afară de speranță. O scârbavnică intersecție dintre două interpretări antagonice ale acelorași simțiri.

 Concert: Orkid

Loc: Club Control

Când: sâmbătă, 26 martie, 19.00

 Pe 26 martie, Orkid lansează albumul "In the Light We Are Safe", al 4-lea material discografic al trupei. Piesele de pe ITLWAS au fost compuse pe parcursul ultimilor 5 ani și înregistrate începând cu toamna lui 2020 la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot.

 Concert: Compact – Pe Tine Te-am Ales

Loc: Quantic

Când: sâmbătă, 26 martie, 20.00

 Înființată în 1977 la Cluj-Napoca, Compact și-a câștigat statutul de trupă emblemă a rock-ului românesc. Fanii trupei sunt invitați să asculte "Fata din vis", "Cântec pentru prieteni", "Eşti totul pentru mine" sau "Pe tine te-am ales", dar și piesele recente, "La multi ani, iubirea mea" sau "Doare al naibii de tare", în interpretarea inconfundabilă a lui Paul Ciuci, vocea care a făcut celebre aceste refrene.

 

 Concert: Together for the children of Ukraine

Loc: Club Control

Când: duminică, 27 martie, 16.00

 Pe 27 martie, mai multe trupe românești se adună în Club Control pentru a strânge fonduri alături de cei de la Salvați Copiii. Muzicienii vor să ajute și să aducă o doză dublă de iubire, un munte de optimism și o rază de speranță pe chipul celor mici.
Vor urca rând pe rând pe scena din Control Club din București pentru un concert-maraton formațiile: RoadkillSodaThe Amsterdamsom la lunăAna ComanOigănDomnul Victor și StelaLuna.

 Concert: Crize

Loc: Expirat

Când: duminică, 27 martie, 20.00

 Crize a început să compună piese și să susțină concerte din anii 2000. Au urmat albume, EP-uri si single-uri, clipuri, turnee şi festivaluri. În ultima perioadă a lansat nu mai puţin de 10 piese noi, dintre care jumătate sunt colaborări cu artişti apropiaţi trupei, din zone diferite ale muzicii. Chimie şi Domnul Udo cu Jungla, Paul Manolescu (Eyedrops), Bruja, DJ Oxi, Jean Gavril şi Nosfe sunt primii dintre cei care au contribuit la noul set Crize, care poate fi ascultat acum în concerte.

 

BRAȘOV

 Concert: Cargo

Loc: Rockstadt

Când: sâmbătă, 26 martie, 18.00

 

 CLUJ-NAPOCA

 Concert: Timpuri Noi – Lansare de album „Moldova Mon Amour”

Loc: Hardward Pub

Când: sămbătă, 26 martie, 19.00

 Trupa Timpuri NOI este simbolul rock-ului românesc al ultimelor decenii și, în formula actuală, este vocea rockului cu mesaj puternic, elaborat, inteligent și acid!

 Concert: Carla’s Dreams

Loc: Form Space

Când: sâmbătă, 26 martie, 20.00

 Carla's Dreams este o formație muzicală din Republica Moldova. Trupa este un grup anonim de vocaliști și compozitori care interpretează melodii în limbile română, rusă și engleză.

Înființată în orașul Chișinău, Carla's Dreams combină mai multe stiluri muzicale printre care, cele mai recunoscute sunt hip hop, jazz, rock și pop.

 

PITEȘTI

 Concert: Compact – Pe Tine Te-am Ales

Loc: Teatrul Al. Davila

Când: vineri, 25 martie, 20.00

 

RÂMNICU VÂLCEA

 Concert: Celelalte Cuvinte

Loc: Aby Stage Bar

Când: sâmbătă, 26 martie, 19.00

 Lansată în anii ’80, trupa Celelalte Cuvinte s-a lipit de sufletul fanilor nu doar datorită metaforelor din versuri, prin muzicalități deosebite, ca în „Iarbă prin păr”, „Un sfârșit e un început” sau „Fără cuvinte”, (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru unicele solo-uri de chitară și tobe într-un pur heavy metal ca în „Se lasă rău”.

 

Rubrica Rock Around the Weekend este realizată de Eusebiu Tudoroiu