Rock Around the Weekend

Rock Around the Weekend | 18-20 MARTIE 2022

Dacă e vineri, revenim cu „Rock Around the Weekend”, ca să facem împreună check-ul evenimentelor de la sfârșitul săptămânii.

De data asta, avem pentru voi evenimente rock din București, Brașov, Cluj, Galați, Ploiești, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. Printre numele care urcă pe scena românească de rock a weekendului se numără Cargo, Iris, Celelalte Cuvinte, Trooper și Rockabella.

 BUCUREȘTI

 Concert: Rockabella

Loc: Club Control

Când: vineri, 18 martie, 19.00

„Pe 18 Martie, vom cânta în Control. Dacă ai nevoie să te desprinzi de teamă, să fii alături de tribul tău, să-ti asculți cântecul - poveste și pentru câteva ore să simți că ești [in]vulnerabil, noi vom fi acolo pentru tine.

Profitul încasat în urma concertului nostru din Control de pe 18 Martie va fi donat către Asociația Nord care adună fonduri și materiale și organizează achiziții, logistică și transporturi pentru centrele de tranzit din Nord.” - Rockabella

 Concert: Dora Gaitanovici

Loc: Hard Rock Cafe

Când: vineri, 18 martie, 20.30

Dora Gaitanovici, în vârstă de 21 de ani, este, în acest moment, una dintre artistele în plină ascensiune după participarea la Eurovision. În prezent studiază la Universitatea de Muzică din București, însă și-a descoperit pasiunea pentru cântat de la o vârstă fragedă, iar de atunci a învățat canto, saxofon și pian.

 Concert: Dordeduh & Methadone Skies

Loc: Quantic

Când: sâmbătă, 19 martie, 18.30

Dordeduh revine în Quantic pentru a prezenta publicului din România albumul „HAR”, apărut în 2021! Albumul a primit atenția unor reviste din afară, cum ar fi Metal Hammer UK, și a ajuns pe primele locuri în multe topuri de metal.
Methadone Skies este o formație independentă din Timișoara. Activează din 2009 și abordează un mix eclectic de psychedelic și stoner rock/metal cu diverse influențe precum post rock, doom metal și progressive rock. După cinci albume, zeci de concerte și festivaluri în țară și în afara granițelor, Methadone Skies vor fi sâmbătă seară în Quantic pentru a oferi un show pe cinste.

 Concert: IRISH TRIBUTE BY PUBLIKA

Loc: Hard Rock Cafe

Când: sâmbătă, 19 martie, 20.30

 Trupa a luat fiinţă dintr-o „potrivire muzicală ieşită din comun şi o comunicare excepţională”, iar din 2008 este o prezenţă constantă pe scena muzicală din România. Publika aduce în faţa iubitorilor de muzică un brit-pop-rock energic.

 BRAȘOV

Concert: Celelalte Cuvinte

Loc: Rockstadt

Când: duminică, 20 martie, 17.00

 Lansată în anii ’80, trupa Celelalte Cuvinte s-a lipit de sufletul fanilor nu doar datorită metaforelor din versuri, prin muzicalități deosebite, ca în „Iarbă prin păr”, „Un sfârșit e un început” sau „Fără cuvinte”, (în care un aport semnificativ îl are și talentul de actor al lui Florian Pittiș), dar și pentru unicele solo-uri de chitară și tobe într-un pur heavy metal ca în „Se lasă rău”. 

Trupa aniversează 40 de ani de existență alături de publicul brașovean, în concertul de sâmbătă seară din Rockstadt.

 CLUJ-NAPOCA

Concert: OCRU

Loc: Goodfellas Pizza

Când: sămbătă, 19 martie, 19.00

 Hipsterii folk-ului românesc, în cel mai bun sens posibil, în termeni de prospețime, originalitate. OCRU este un proiect muzical de Adrian Mărgineanu (voce, chitară) și Dorin Pitariu (chitară solo).

 Concert: Sinoptik & Transylmania

Loc: Hardward Pub

Când: duminică, 20 martie, 20.00

 Trupa ucraineană Sinoptik, premiată la Berlin („cea mai bună trupă rock din lume”), în urmă cu câțiva ani, concertează la Cluj-Napoca împreună cu trupa bistrițeană Transylmania, în Hardward Pub pe 20 martie.

 TransylMania este un proiect muzical născut în Poarta Transilvaniei, care îmbină rockul cu elemente arhaice din folclorul românesc și este condimentat de manifestul hip-hop. Sunetul de tulnic, nai, toacă și alte instrumente arhaice duc ascultătorii în atmosfera tărâmurilor misterioase ale Transilvaniei, împletindu-se armonios cu puternicele acorduri rock.

 GALAȚI

Concert: Trooper

Loc: Daily Pub

Când: sâmbătă, 19 martie, 20.00

În cei 26 de ani de activitate, Trooper a lansat nouă albume de studio, a cântat pentru mai mult de 800.000 de oameni, în peste 850 de concerte, și a urcat pe scenă alături de Iron Maiden, Deep Purple, Scorpions, Judas Priest, Whitesnake, Europe, Manowar, Nazareth, WASP. Piese ca „Destin", „Strigăt", „Amintiri", „Tari ca munții", „Trec anii", „Rădăcini de dor" sau „În ziua a opta" au devenit adevărate imnuri pentru generații întregi de ascultători.

 PLOIEȘTI

Concert: Trooper

Loc: Curtea Berarilor Timișoreana

Când: vineri, 18 martie, 20.00

Trooper este în plin turneu național și va poposi la Curtea Berarilor Timișoreana din Ploiești pe 18 martie 2022.

 RÂMNICU VÂLCEA

Concert: Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro

Loc: Club Hush

Când: vineri, 18 martie, 21.00

 Primăvara începe cu Iris la Pitești! După o pauză de doi ani, IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro revin pe scena Club Hush gata să readucă în atenție piese devenite imnuri și reper pentru generații întregi.

 

Concert: Cargo

Loc: Aby Stage Bar

Când: sâmbătă, 19 martie, 19.30

Înființată la Timișoara în 1985, Cargo a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album – „Povestiri din gară". Succesul l-a cunoscut cu albumul din 1995, „Destin", iar gloria absolută în 1998, de Sânziene, când a lansat „Ziua Vrăjitoarelor".

SIBIU

Concert: Bosquito

Loc: Oldies Pub

Când: vineri, 18 martie, 20.00

 Fondată de Radu Almășan, în Brașov, la începutul anilor 2000, trupa a abordat un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe de la muzica țigănească, balcanică până la elemente simfonice și de hard rock. În perioada 2002 – 2006, au avut o serie lungă de piese care au ajuns pe prima poziție în topurile de specialitate din Romania.