Rock News

Ihsahn declară că Emperor nu va mai lansa muzică nouă

Muzicianul își argumenetază decizia într-un interviu acordat pentru publicația Ultimate Guitar - iată care ar fi motivele pentru care lansarea de material original ar fi imposibiliă.

Muzică nouă din partea formației Emperor? Conform unui interviu acordat de solistul Ihsahn pentru cei de la Ultimate Guitar, acest vis al fanilor va rămâne doar atât – o fantezie imposibil de realizat.

„Ăsta este un lucru la care m-am gândit foarte mult, nu neapărat pentru că mi-am dorit, ci pentru că sunt întrebat asta în fiecare interviu,” a mărturisit artistul. Ihsahn declară că o ia ca pe un compliment – oamenii au simțit o conexiune cu materialul lansat de Emperor până în 2001, când norvegienii au lansat ultimul lor disc. „Complimentul este că vor mai mult material din ăla; vor să aibă din nou sentimentul ăla. Dar, dacă ar fi să mai lansăm un album Emperor, ce fel de album Emperor ar putea fi acela ca să satisfacă nevoia respectivă? Și, în primul rând, oare ar plăcea cuiva un album adevărat de black metal norvegian creat pentru a satisface o nevoie comercială? Ăsta e primul lucru”.

Muzicianul continuă argumentarea spunând că nici nu știe cum ar reîncepe activitatea – copiind materialul vechi cu care erau fanii satisfăcuți sau creând ceva pornind de la muzica pe care deja au creat-o, dar respectând stilul pe care l-ar avea azi. „În opinia mea, dacă ar fi la latitudinea mea… Având în vedere că am compus ultimul album Emperor în întregime și am scris tot, dacă ar fi după mine, ar suna ca albumele mele solo. Doar că ar avea un logo diferit”.

Așadar, iată că nu are sens să ne facem speranțe pentru un nou album semnat Emperor. Între timp, însă, Ihsahn a declarat că pune la cale o colaborare cu Nergal (Behemoth) și Rob Halford (Judas Priest), depre care așteptăm cu nerăbdare să primim vești proaspete.

Foto: Facebook, Ihsahn