Rock News

Top 10 cele mai bune formații rock din toate timpurile

Iată ce formații au ocupat primele zece poziții în clasamentul întocmit de publicația Classic Rock pe baza voturilor cititorilor.

În cazul în care nu erai lămurit care sunt cele mau bune formații rock din toate timpurile, iată că publicația Classic Rock a decis că a venit momentul să ne lumineze, pe baza voturilor cititorilor. Clasamentul conține 50 de formații, printre care se numără și grupuri de modă veche, dar și band-uri mai noi.

Chestionarul a fost publicat de CR la sfârșitul lunii septembrie, ceea ce ne-a acordat destul timp tuturor să votăm. Fiecare persoană a avut dreptul la cinci voturi, cu opțiunea de a include propria propunere în clasament, în cazul în care ar fi primit destule voturi.

Aceeași publicație a întocmit și un chestionar pentru cel mai bun cântec lansat de Guns N’Roses, despre care te-am anunțat aici, dar și un altul pentru cele mai bune albume ale ultimei decade, despre care ți-am scris în octombrie. Pentru cele două, încă așteptăm să aflăm rezultatele.

Ca să nu ne mai lungim, îți spunem de la început că top 10 nu conține decât nume consacrate, precum Black Sabbath, Queen și The Beatles. Iată lista primelor zece formații:

10. Iron Maiden

9. Metallica

8. The Rolling Stones

7. Black Sabbath

6. The Beatles

5. AC/DC

4. Pink Floyd

3. Rush

2. Queen

1. Led Zeppelin

Foto: Facebook, Rock FM