Rock News

Lavinia Săteanu și Cătălin Oprițoiu, despre turneul „Vivaldi Rocks”, în direct la „Rock Driver”

Lavinia Săteanu și Cătălin Oprițoiu, de la Orchestra Simfonică București, au vorbit despre turneul „Vivaldi Rocks”, în direct la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”

Lavinia Săteanu, violonistă clasică și membră a trupei Phoenix, și Cătălin Oprițoiu, fondatorul și managerul Orchestrei Simfonice București, au venit la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru” pentru a vorbi despre turneul „Vivaldi Rocks”, o abordare explozivă a unei compoziții clasice atemporale, prin care speră să iasă din tiparele lumii clasice. 

Ideea inițială a pornit de la reacția publicului la proiectul „Clasic Versus Rock”, când lumea părea mult mai atrasă de energia și dinamismul rockului. Orchestra Simfonică București propune un show inedit, la care lumea să se poată manifesta așa cum simte sau, ca să dau un exemplu despre cât de mult vrea să spargă barierele, la care să se aplaude între părți. 

„Vrem să spargem tipare!” - Lavina Săteanu

Turneul va începe pe 20 aprilie la București, Sala Radio, apoi ajunge pe 27 mai la Constanța, la Sala Jean Constantin. Urmează ca Orchestra să se îndrepte pe 28 iunie către Arad, pe 29 spre Timișoara, pe 30 la Oradea, apoi pe 1 iulie către Cluj. 


Reorchestrația „Anotimpurilor” de Vivaldi a fost realizată de tânărul și talentatul dirijor Eduard Dabrowski. În plus, Orchestra Simfonică București a mai pregătit câteva surprize muzicale precum reinterpretări pentru orchestră clasică a pieselor legendelor rock Led Zeppelin, Queen și Metallica. 

Orchestra Simfonică București e activă de 18 ani, aducând pe scenă, de-a lungul anilor, multe proiecte atipice pentru lumea muzicii clasice, precum colaborări cu toboșarul Mike Terrena, cu solista Nightwish Taria Turunen sau cu Joe Lynn Turner de la Deep Purple. 

Rock Driver - 10.04.2024 - Lavinia Săteanu și Cătălin Oprițoiu, de la Orchestra Simfonică București, despre turneul „Vivaldi Rocks”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:04

Rock Driver - 23.04.2024 - Attila Bolonyi, de la Daimler MC Nomads, despre evenimentul de promovare a conducerii responsabile „Ziua Porților Deschise”, de la Târgu Mureș

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:17

Rock Driver - 19.04.2024 - The Groovy Bastards, despre lansarea albumului de debut „Charades”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:13:14

Rock Driver - 17.04.2024 - Alin Coiotu' Dincă, despre vestea că Trooper va deschide pentru Bruce Dickinson, pe 3 iunie

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:06:10