Rock News

Deep Purple, turneul aniversar de 50 de ani de la „Smoke On the Water”

Deep Purple a anunțat „=1 More Time Tour”, pentru a sărbători 50 de ani de la lansarea „Smoke On The Water” - care s-au împlinit în 2022. Din iunie, turneul ia startul în Europa, cu opriri în Franța, Spania, Austria sau Italia, după care Deep Purple și Yes vor concerta în 19 orașe din SUA, pe parcursul unei luni, începând cu Hollywood, Florida, pe 14 august. Cel mai aproape de noi vor fi în Bulgaria, la „Midaladare Rock in The Wine Valley” din Chirpan, pe 14 iulie

Începând cu „Shades of Deep Purple”, trupa a lansat 22 de albume de-a lungul carierei de 56 de ani, cel mai recent albumul de cover-uri „Turning to Crime”, apărând în 2021. Purple a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume pe parcursul anilor.

"A fost o piesă de umplutură", a declarat Ian Gillan pentru DPA despre cântecul înregistrat în cadrul unei sesiuni tumultuoase la Montreux, Elveția, în 1971. "Aveam puțin timp pentru album."

Albumul s-a intitulat „Machine Head”, iar „Smoke On The Water” a fost una dintre piese. Astăzi, ceea ce a fost al șaselea album de studio al trupei Deep Purple este considerat un clasic absolut în istoria rockului.

„Machine Head” a fost relansat pe 29 martie într-o manieră grandioasă, după o mică întârziere, într-o ediție Deluxe, cu mixuri noi și material bonus adăugat.