Rock News

Rock The Underground: Survolaj se întoarce, după 14 ani, la București

Săptămâna aceasta, vă propun primul concert în 14 ani a emblemei Survolaj, lansarea „Ritm Color” a formației Delta Pe Obraz la Cluj și o cântare Walking To The Moon și Jet Mineral. Totodată, avem parte de o piesă nou-nouță de la Fittonia

Fittonia lansează „Catch Fire”

Mâine, vom sta cu urechile ciulite pe trupa clujeană de metal Fittonia. Băieții vor lansa o piesă, cu tot cu videoclip, la ora 10:00. Single-ul se numește „Catch Fire” și e energic și antrenant. Abordează relația dintre iubire, comoditate și ură. Stați geană și pe rockfm.ro, mâine. Am și vorbit cu trupa și am pregătit un material despre lansare. 

Toate poveștile frumoase trebuie să aibă un sfârșit glorios. Delta Pe Obraz va încheia joi turneul de lansare al albumului de debut, „Ritm Color”. După 11 concerte, ultimul va avea loc pe 21 martie la FORM Space, Cluj-Napoca. Țin să menționez că sunt incredibil de mândră de băieții aceștia, pe care am onoarea să  cunosc, pentru toată munca și devotamentul de care dau dovadă. Povestea lor, ca formație, e impresionantă. Fac eforturi foarte mari să vină să cânte la noi, ei fiind din Republica Moldova, și au reușit să facă valuri puternice pe scena românească. Noi, bucureștenii, îi vom mai putea vedea în aprilie. 


Joi, pe 21 martie, pionieri ai rockului psihedelic românesc, Survolaj, se vor afla la barul Trei Bețivi, pentru o sesiune de întrebări, de amintiri și se vor asculta viniluri. În seara de vineri, vor susține, desigur, și un concert la Quantic. Băieții de la Survolaj au inovat muzica rock autohtonă, experimentând cu elemente de hard rock, progresiv sau free jazz, pentru a crea un sunet nou, care a devenit emblematic. 


Încheiem săptămâna cu trupa Walking To The Moon, care abia ce a lansat în februarie EP-ul de debut și deja se pregătește de următorul. Asta vor să vestească prin concertul de sâmbătă de la Katz Gastroclub. Walking To The Moon e un proiect care a trecut printr-o grămadă de schimbări înainte să ajungă la forma actuală, cu toate că titulatura e relativ nouă. Cântă un stil mai sensibil de rock alternativ și merită din plin încurajați. În deschidere, ne vor cânta Jet Mineral, o formație efervescentă de rock alternativ, care va aduce mult contrast serii. 



Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 19.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28