Rock News

Rock The Underground: concert triplu Breathelast, Black Sheep și Blană Bombă

Săptămâna aceasta, România răsună cu rock și metal! Vom asculta live stiluri mai ușoare, la concertele Dora Gaitanovici și Stema, de exemplu, dar ne vom putea bucura și de metale pure, la concertul Breathelast, Black Sheep și Blană Bombă

Delta Pe Obraz revine la București pe 7 martie! După o serie de concerte, audiții de album și întâlniri cu fanii, în sfârșit, vor lansa în mod oficial albumul „Ritm Color” și în Capitală. Ne vom vedea cu trupa basarabeană de poetry rock la Expirat, unde vor cânta într-un format ușor diferit. Albumul e ceva de senzație! Parcă e altă Deltă decât cea pe care am cunoscut-o de-a lungul anului trecut. Mai multă gălăgie, mai multă emoție și mai multă atitudine!


Tot în seara de 7 martie, în celălalt colț al Bucureștiului, trei trupe de metal bestiale din țară, vor face un concert de la care publicul va pleca gâfâind. Breathelast, Black Sheep și Blană Bombă vor cânta la Quantic. Iată câteva mențiuni despre fiecare. Mihai de la Breathelast e, după umila mea părere, una dintre cele mai bune voci de metal de la noi, Black Sheep a reprezentat România în 2023, la „Wacken”, cel mai mare festival de metale din Europa, iar Blană Bombă e o trupă de puști incredibil de talentați, care vor ajunge departe. 


Pe 8 martie, la Iași, trupa Stema va lansa oficial albumul „Muzică de ascultare”. Trupa va cânta la Underground Pub, promovând un altfel de rock, influențat de teme orientale, sonorități western și accente de muzică lăutărească veche, atent culeasă. E o fațetă nouă a rockului alternativ, care merită din plin explorată.


Dora Gaitanovici va lansa oficial la Cluj EP-ul „Pas Cu Pas”, pe 9 martie! Materialul spune o poveste despre evoluție, perseverență, dezlegarea de conexiuni toxice și portretizează o nouă viziune despre muzică. Sunt de părere că Dora Gaitanovici e unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte pe scena locală actuală. E de neratat acest concert! Trupa va ajunge și la București, dar vă anunț eu când ne mai apropiem de dată! Normal!


Juriul pentru concursul „Constelații Rock 2024” a fost ales! Iată membrii pentru fiecare dintre cele două etape!

Juriu „Constelații Rock” 17-18 mai:

Alin Dincă – Trooper

Cristi Hrubaru – Rock FM

Cezar Tită – avocat, membru fondator Asociatia Constelatii Rock

Bogdan Trȋmbaciu – Posada Rock

Bobiță Cătușanu – Antract

Codruț Dumitrescu – Epicenter Hub

Juriu „Constelații Metal” 24-25 mai:

Tavi Toporjinschi – Asociația Mentor Rock

Ştefan Zaharescu – Rockstadt Extreme Fest

Vlad Bușcă – Universal Music Romania

Traian Popescu – Romanian Thrash Metal Club

Alin Petruț – Gothic Romania

Lenți Chiriac – Radio România

Trupele participante vor fi anunțate pe data de 5 aprilie!

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 05.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:37

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28

Foto: Ana Colașă și Alex Bărbulescu