Rock News

Rock The Underground: Pero Defformero revine în România

Am revenit și săptămâna aceasta cu cele mai tari recomandări de cântări și evenimente din sfera rockului underground! Ne vom bucura, zilele următoare, de Pero Defformero, Harakiri For The Sky, Delta Pe Obraz și de mulți alți artiști!

Membrii Delta Pe Obraz au început deja turneul de lansare al primului album „Ritm Color”, un material care te va face să te întrebi dacă tot ce știai despre trupa basarabeană mai e la fel. Diseară, la J’ai Bistrot, formația va organiza o audiție în premieră a albumului, la ora 20:24. Ei vor fi acolo să facă cunoștință cu lumea și să răspundă la orice întrebări despre material. Vor veni și cu CD-uri și tricouri. Cu siguranță, cei prezenți se vor simți minunat alături de băieți! 

Săptămâna aceasta vor concerta la Sibiu, joi, la Craiova, vineri, iar sâmbătă vor ajunge la Timișoara. Au mai multe date, deci vă încurajez să îi căutați și să îi ascultați în orașul vostru! Cântă un poetry rock sensibil și electrizant, plin de atitudine. 

Am văzut trupa Pero Defformero pentru prima dată la Craiova, la festivalul „Metal Bunker”. Ce am văzut pe scena de acolo, e o imagine greu de scos din minte. Vineri, vor reveni pe scena românească, la Quantic. Trupa din Serbia își descrie muzica drept turbo folk metal și îmbină riffuri agresive cu muzica sârbească. Eu i-am descris, în discuții cu prietenii, ca fiind „cei mai metaliști lăutari pe care i-am văzut până acum”. Au un stil foarte distractiv, de la piese, până la cum se îmbracă și cum se comportă pe scenă. În deschidere vor cânta băieții de la Bossferatu, o trupă din Cluj, care îmbină dark wave, synthwave și neo goth. 

Concerte de Dragobete

Așa cum v-am venit în ajutor de Valentine’s, nici de Dragobete nu vă voi lăsa la greu. Iată câteva sugestii de concerte pentru o seară romantică memorabilă. 

Partizan „are cu ce” chiar și de Dragobete. Părinții rockului underground vor concerta în Clubul XS sâmbătă seară. Concertul „Păpușea masculină” se va potrivi la marele fix cu sărbătoarea. Pe pagina evenimentului, trupa promite un eveniment deosebit, „cu discoball-uri, inimioare colorate, lebede de hotel, canapele de piele, felinare de cabaret și cu toate valorile naționale: Dușmanii, Banii, Mercedes, Dedicații, Deplasarea obiectelor, Fata model”. 

Stema va lansa la Sibiu, în Love Bar, albumul „Muzică de ascultare”, un caleidoscop muzical care cuprinde rock, accente western și teme orientale și lăutărești. E o colecție de piese impresionante, atent gândite și lucrate, care te trag într-un univers sonor minunat. Deci, sibieni, luați-vă perechea la un concert inedit, de la care, cu siguranță, veți pleca cu zâmbetul pe buze. 

Harakiri For The Sky, trupa de post-black metal din Austria revine pe scena din Quantic de Dragobete! S-a făcut remarcată prin stilul muzical ce îmbină black metal și atmospheric post-rock, un amestec unic de agresivitate și melancolie. La concert, ne vom bucura de melodiile cunoscute, dar și de piese noi de pe cel mai recent album „Mӕre”. În deschidere vor cânta Karg, încă o trupă austriacă de post-black metal foarte interesantă, și Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, îndrăgita formație bucureșteană de post-rock.


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 20.02.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:36

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28