Rock News

Cum a devenit John Lennon o figură paternă pentru Chris Cornell

Dacă ar fi să ștergem The Beatles din istoria muzicii, ne-am vedea toți favoriții șterși rând pe rând, de asemenea.

Deși era mic când a auzit pentru prima oară muzica lui Lennon, Cornell a rămas un admirator constant al muzicianului din Liverpool pentru tot restul vieții. În timp ce aproape totul s-a schimbat în viața lui, The Beatles a rămas o constantă, iar muzica lui Lennon a rămas pentru a-l ghida în anii pe care-i avea înainte.

În timpul unui interviu la BBC 6 Music, Cornell a reflectat asupra celor mai importante momente muzicale din viața sa, evidențiind descoperirea muzicii The Beatles. Deoarece era prea tânăr pentru a se bucura de muzica lor în timp ce era lansată, Cornell a putut să asculte și să reflecteze ulterior asupra întregii lor discografii, oferindu-i, în esență, o înțelegere de bază despre cum să compună melodii și învățând de la cei mai buni.

El a explicat, de asemenea, obsesia care l-a transformat într-un „music geek”: „Cred că acea perioadă, care a durat câțiva ani, în care a fost doar The Beatles, cred că a fost ca o facultate de muzică pentru mine, într-un fel. Nu doar am scris, ci și înregistrat, cântat, produs, totul, fără să-mi dau seama, pentru că le-am ascultat atât de mult și atât de intens”.

Cornell a adăugat: „Totul părea că a intrat acolo într-un fel în subconștient, pentru că nu mă gândeam la asta. Nu credeam că voi fi vreodată muzician, că voi scrie cântece sau că voi fi solist”.

Ca artist solo, Chris Cornell a interpretat în mod regulat „Imagine” a lui Lennon. În plus, când a apărut în show-ul de radio al lui Howard Stern la Sirius XM în 2011, Cornell a intrat în studio pentru a interpreta un cover al piesei clasice. Înainte ca solistul Soundgarden să înceapă interpretarea, cei doi au avut o conversație despre impactul lui Lennon asupra vieții lor.

Când Stern s-a referit la John Lennon drept „cel mai mare compozitor care a existat vreodată”, Cornell a fost de acord cu părerea realizatorului de radio, înainte de a adăuga că este „probabil favoritul meu”, continuând: „De fapt, l-am privit ca pe o figură paternă când eram copil, pentru că stăteam într-o cameră la nouă, zece ani și ascultam discuri Beatles și John Lennon iar și iar și iar și iar. Era un tip intens, cu o atitudine intensă din punct de vedere muzical, liric și ca persoană”.

Foto: Getty Images/ Guliver.