Rock News

Noutățile din rock: cele mai așteptate albume rock din 2024

Am revenit cu rubrica săptămânală a noutăților din rock, tot lunea, tot la 16.30, în emisiunea „Rock Driver, cu Cristian Hrubaru”. În prima ediție pe acest an am discutat despre noile albume ale lui 2024, o parte chiar a unor artiști care vor concerta la noi, am povestit despre The Smashing Pumkins, care își caută un nou chitarist, și am marcat ziua de naștere a lui Elvis Presley pentru a discuta despre show-ul ce se va lansa în Londra, dedicat regelui Rock N Roll.

Muzicienii rock au început în forță noul an. În primele zile ale acestui an am văzut, până acum, noi single-uri de la Bring Me The Horizon (Kool-Aid) și de la Green Day (One Eyed Bastard). Ambele trupe se pregătesc de lansarea unui album anul acesta, iar primul pe care îl vom auzi este al celor de la Green Day, pe 19 ianuarie. Saviors se numește și va fi al 14-lea din discografia formației. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 8.01.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:19

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Ce albume auzim în 2024 

Pe lângă Green Day și Bring Me The Horizon, vom auzi în următoarele luni noi discuri de studio din partea unor trupe precum Static-X, Judas Priest, Korn, Anthrax, Creed, dar și de la muzicieni precum Scott Stapp și Bruce Dickinson.

Dream Theatre se reunește cu toboșarul Mike Portnoy și lucrează împreună la primul album făcut împreună după cel din 2009. 

Pearl Jam au anunțat că discul la care lucrează și pe care îl vor lansa în următoarele luni va fi mult heavy decât se așteaptă oricine.

În plan autohton, chiar înaintea Crăciunului am aflat că Trooper va încheia trilogia poemelor cu „Mihai Viteazul: Poemele Românilor”, care se va bucura de o lansare de zile mari printr-o revenire a trupei românești de heavy-metal la Sala Palatului, pe 10 noiembrie. Până atunci, știm și că rockerii alternativi de la Om la lună vor lansa un disc al concertului lor de anul trecut de la TNB, undeva la primăvară. 

Deși nu avem vești oficiale, am putea vedea noi albume și de la Guns N Roses, Ozzy Osbourne, Nightwish și Spiritbox. Multe alte surprize ne mai pot aștepta în lunile următoare, așa că propun să considerăm acest subiect deschis și nu pot decât să urez tuturor cât mai multă muzică calitativă!

Trupa Smashing Pumpkins e în căutarea unui nou chitarist

Știți expresia aia cu „it’s a long shot”?! Deși se aplică, nimeni nu spune că tu nu poți fi următorul chitarist care să se alăture trupei The Smashing Pumpkins. Asta pentru că, da, ei au anunțat pe platformelor lor oficiale de Social Media că au nevoie de un om care să cânte alături de Corgan, în calitate de chitarist secundar, după ce în octombrie s-au despărțit de omul care a cântat alături de ei mulți ani de zile. Oricine poate aplica acum pentru acest „job”. 


8 ianurie, ziua de naștere a două legende plecate dintre noi

David Bowie ar fi împlinit 77 de ani pe 8 ianuarie. Acesta s-a stins însă din viață pe 10 ianuarie 2016, la două zile după ce împlinise vârsta de 69 de ani. Tot pe 8 ianuarie, regele Rock N Roll, Elvis Presley, ar fi împlinit 89 de ani. 


Megashow-ul „Elvis Evolution”, din noiembrie în Londra

Luna noiembrie 2024 va veni cu o premieră așteptată de mulți fani. În Londra se va lansa show-ul imersiv „ELVIS EVOLUTION”, care îl va readuce pe muzician pe scenă, într-o experiență la limita realității. Show-ul e descris ca fiind o experiență nemaivăzută până acum, care va combina Inteligența Artificială, proiecții, holograme, sceno-tehnică și efecte multi-senzoriale. Ulterior, show-ul va ajunge și în alte orașe ale lumii, printre care Berlin, Los Angeles și Tokyo.  


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!