Rock News

Rock The Underground: Ultimul concert D.E.N.I.S. din an

Ne apropiem de Sărbători, asta înseamnă că ne apropiem și de ultimele concerte din an pentru trupele din underground. Ia să vedem ce se întâmplă săptămâna aceasta prin scena muzicală ceva mai obscură din București

Mâine vine Moș Nicolae să ne lase în ghetuțe bilete la concert! Eu, cel puțin, asta îmi doresc. Deci, dacă nu ai idee ce cadouri să le dai prietenilor apropiați, iată sugestiile „Rock The Underground”!

La mulți ani, Mircea Florian!

Azi serbăm aniversarea unuia dintre părinții underground-ului românesc, un artist cunoscut drept Florian Din Transilvania sau FloriMan. Este un precursor al avangardismului românesc și al muzicii experimentale. Doresc să îi urez lui Mircea Florian, sau, cum îi spun eu, Herr Florian, pe această cale, un sincer și călduros „La mulți ani!”. Artistul își serbează azi ziua de naștere cu un concert la clubul NJoy, începând cu ora șapte seara. 

Nu am mai auzit mai nimic de multă vreme de la trupa de rock alternativ Marsquake. Asta, pentru că băieții au trecut prin câteva schimbări perioada asta. Însă, acum sunt pregătiți să urce iar pe scenă. Mâine, pe 6 decembrie, la Echoes vor face primul concert alături de noul basist, Robert Sgiea. Trupa cântă o combinație echilibrată de rock alternativ și metal, cu accente de grunge și muzică electronică. Avem material cu ei pe rockfm.ro, la secțiunea „Rock The Underground”, în caz că doriți să îi cunoașteți mai bine. Tot în acea seara va cânta formația Clar De Lună. Își trag influențele din rockul clasic al anilor ’80, compunând piese perfecte pentru plimbările lungi cu motocicleta. 

În seara de 7 decembrie, vom avea ocazia să cunoaștem mai bine un adevărat personaj al scenei locale, în barul Wicked, și nu oricum ci, desigur, prin intermediul muzicii. Bony, solistul trupei de thrash metal Slicer, a construit un playlist, pe care toți cei care au chef de o seară ceva mai liniștită îl vor asculta la bar. Eu sunt foarte curioasă ce atmosferă va fi în Wicked joi. Sunt destul de sigură că vom avea parte de mult thrash metal, speed metal, o sumedenie de melodii turbate și voci intense. Fetelor, dacă vă plac pletoșii, acolo trebuie să fiți joi seară! 

Piteștenii de la Nuanțe vin la București vineri, pe 8 decembrie, la Uzina Coffee, să facă un concert emoționant „la rece”. Băieții vor cânta o parte din piesele de pe ultimul lor album „Cântece Mute”, despre care am vorbit cu ei pentru site-ul Rock FM. Nuanțe abordează un stil de rock puternic influențat de funk și grunge. Sunetul trupei pendulează de la ritmuri energice, până la acorduri melancolice, iar versurile sunt poetice și sincere. Până acum, au scos trei albume de studio. Deci, dacă aveți poftă să ascultați un stil muzical care se potrivește perfect cu vremea de afară și merge bine la o ceașcă de cafea, dați o fugă până la Uzina. 


Ultimul concert D.E.N.I.S.

Acum trei zile, băieții de la D.E.N.I.S. au scos un EP mai energizant decât cafeaua la ibric. E vorba despre „Televizor Color”, o colecție de patru piese electrizante de post-punk, despre viața cotidiană. Vineri, pe 8 decembrie, organizează ultimul concert din an, unde vom putea asculta împreună aceste piese live. Poate ați văzut în mediul online știrile corespondentului oficial și toboșarul formației, Alex Suciu. Am luat și eu legătura cu acesta și am primit un scurt buletin: „D.E.N.I.S. și gașca lui nebună se întorc în zona Autogării Filaret după un an și jumătate, pentru un nou concert intim și inedit așa cum v-au obișnuit și până acum. În deschidere vor cânta cei de la Taxawal”. Că tot spunea Suciu de Taxawal, e primul lor concert într-o nouă formulă. Prognoza muzicală? Stă să plouă cu haos peste București! Pentru că unele lucruri sunt chiar foarte underground, contactați-l pe D.E.N.I.S. pe Instagram la @denisach_e sau pe Suciu la @suciualex, pentru detalii despre locul secret unde se va organiza concertul și oră. 



Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 5.12.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:17

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28