Rock News

Rock The Underground: trupa Doomnezeu are slujbă de Sf. Andrei

Toți Andreii, toate Andreele (și nu numai) care vor fi prezenți, de onomastica lor, la Quantic vor avea parte de un show demențial de doom metal. În restul săptămânii se anunță încă trei evenimente mișto, de pus în calendar

Urât afară azi, așa-i? Lasă că vă spun eu unde vă puteți încălzi săptămâna asta! Ca de fiecare dată, iată cele mai drăguțe evenimente din underground de care ne putem bucura în următoarele zile.

Dacă vreți, ca mine, să începeți ușurel cu evenimentele, am o sugestie potrivită. Diseară, în barul Trei Bețivi, Daniel Boiangiu, zis D.E.N.I.S. sau Denisache pentru prieteni, pune muzica sa preferată. „Serenade Fatale” e „sora” seriei de evenimente „Metale Letale”, prin care comunitatea Trei Bețivi dorește să promoveze muzica bună. Am mai vorbit despre asta în vară, dar vă reamintesc faptul că „Metale Letale” se ține în fiecare luni, iar „Serenade Fatale”, în fiecare marți. Ca de obicei, se organizează și un concurs. Se pun la bătaie bilete pentru concertul Doomnezeu, „Slujbă împărătească de Sf. Andrei”.

Acestea fiind spuse, concertul Doomnezeu va avea loc pe 30 noiembrie, la Quantic. E o trupă foarte interesantă cu obiceiuri unice. Aceștia dau startul turneului și cântă doar de sărbători creștine. Fac un show inedit, cu tot felul de costumații și măști frumoase, cu o prezență scenică de-a dreptul deosebită, teatrală și captivantă. Iată ce au scris pentru public, în descrierea evenimentului: „Vă așteptăm, cu smerenie și cucernicie, alături de noi, pentru a împărți mâncarea și băutura de la masa noastră și pentru ca doom-ul speranței să ne ierte fiecăruia multele păcate”. I-am văzut pe băieții de la Doomnezeu la Metal Bunker, astă-vară. E eclectic, e inedit, e ceva mișto de văzut. Vineri vor ajunge la Iași, iar sâmbătă vor ajunge la Cluj

D.E.N.I.S. lansează „Televizor Color”

Că tot ziceam ceva de trupa D.E.N.I.S., să știți că scoate și un EP nou, un apogeu punk, intitulat „Televizor Color”. Cele patru piese sunt mai rapide și mai melodice decât cele de pe albumul de debut, „Miezul Nopții București”, iar Daniel e de părere că formatul scurt de 10-11 minute al materialului e menit să lase ascultătorul să tânjească după ceva mai mult. Cele patru piese se cheamă „Televizor Color”, „Arbeit, Arbeit”, pe care le-am ascultat deja la ultimul lor concert și sunt foarte bune, „Crimă Oribilă (în Marele Oraș)” și „1:12 Noaptea”. Curând o să anunțe și detaliile ultimului concert din an, deci stați pe fază!

Iată și un eveniment pentru cei cărora le era dor de muzica anilor ’80-’90 sau, de ce nu, pentru cei care vor să o descopere. Pe 2 decembrie, la Trei Bețivi Bar, Survolaj se vor întoarce pe scenă după o pauză de 14 ani. Pentru cei care nu știu, Survolaj este mult mai mult decât o trupă. A fost o formație populară, la începutul anilor '90 și o parte importantă a istoriei rock-ului românesc. Ei sunt precursorii rockului psihedelic la noi, începându-și activitatea la Timișoara la sfârșitul anilor ‘80. Pentru a dezvolta un sunet emblematic, au experimentat cu elemente de rock progresiv, free jazz și hard rock, amestecând genurile muzicale într-un mod inedit.

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 28.11.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:43

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28