Rock News

Tool l-a avut ca invitat special pe Alex Lifeson (Rush) la concertul din Toronto

Chitaristul Rush s-a alăturat Tool pentru piesa de pe „10,000 Days” „Jambi”, plus o adăugire cu „A Passage to Bangkok” de la Rush, de pe albumul „2112”. Prezența lui Lifeson a marcat o apariție rară a chitaristului, care anul trecut a cântat alături de colegul de trupă, Geddy Lee, la concertul omagial organizat de Foo Fighters pentru bateristul Taylor Hawkins.



Tool are o mulțime de date de turneu pregătite pentru 2024, inclusiv un turneu în Europa. Pentru a doua jumătate a lunii iunie sunt, de asemenea, planificate diverse apariții la festivaluri – cu o oprire la CopenHell pe 22 iunie, plus Tons Of Rock din Oslo pe 27 iunie. În etapa actuală a turneului nord-american, în desfășurare, setlist-ul a inclus, ca și în precedentul turneu, piese în majoritate de pe „Fear Inoculum”, urmat de „10,000 Days”,  „Ænima”, „Lateralus” și „Undertow”.

Toboșarul Danny Carey a dat o veste bună la scurt timp după lansarea „Fear Inoculum”, confirmând că spera că Tool va reveni în studio mai devreme decât mai târziu pentru un nou disc. Recent, basistul Justin Chancellor a spus că fanii nu vor aștepta atât de mult ca pentru precedentul pentru următorul LP Tool. El a spus că trupa are deja multe idei gata pentru noul album, dar a confirmat că „nu au înregistrat încă nimic”.

Rush nu a mai concertat din 2015, iar după moartea bateristului Neil Peart din 2020, ușa părea închisă. Geddy Lee a vorbit însă de o revenire în interviurile recente de promovare a noii sale cărți, „My Effin' Life”.

Lifeson a avut câteva probleme de sănătate în ultimii ani, el suferind de artrită și o afecțiune gravă a stomacului care a necesitat o intervenție chirurgicală.

Foto: Getty Images/ Guliver.