Rock News

Tool a interpretat live „Rosetta Stoned” pentru prima dată din 2009 încoace

Tool și-a început turneul din America de Nord pe 3 octombrie în Loveland, iar în setlist-ul serii a inclus „Rosetta Stoned” de pe „10.000 Days”, piesă pe care nu a mai cântat-o live (cu voce) din 2009.

Tool a cântat un fragment instrumental de câteva ori pe parcursul anului 2018, dar melodia nu a mai fost interpretată în întregime cu voce din 22 august 2009 de la Festivalul Epicenter, potrivit Setlist.fm. Totuși, este clasată pe locul 15 al celor mai cântate melodii ale grupului. 

Adam Jones a distribuit un clip video cu trupa care repeta melodia în februarie, numai că în acel moment Tool nu anunțase datele turneului nord-american din 2023. Cum Tool are politici stricte de interzicere a telefoanelor la spectacolele lor, nu există prea multe imagini cu ei cântând piesa în mediul online. 


Setlist-ul a mai inclus „Stinkfist”, „The Grudge”, „The Pot”, plus șase piese de pe „Fear Inoculum”.

Primul show Tool din 2023 a avut loc la festivalul Louder Than Life luna trecută, însă concertul din 3 octombrie a fost cel care a deschis turneul nord-american. Așteptăm și reprezentația de la Power Trip.

Primus, Puscifer, A Perfect Circle pleacă în turneu împreună de ziua lui Maynard James Keenan

Turneul „Sessanta” (șaizeci) inseamnă un show special în care toate cele trei trupe vor fi pe scenă în același timp, pentru părți din seturile lor. Noua serie de concerte este creată special pentru a sărbători împlinirea a 60 de ani a vocalistului Maynard James Keenan.

„Sessanta” include în acest moment 14 live-uri, toate pe tărâm american, în primăvară.

Keenan ne-a explicat conceptul rotației membrilor celor trei trupe pe scenă în video-ul promoțional: „Un fel de „We Are the World” fără proceduri de albire și operații estetice”.


Despre concertele Tool, când am reuțit să îi văd prin Europa, v-am scris aici.

Foto: Loudwire.