Rock News

Mike Portnoy se întoarce în Dream Theater

Visul fanilor s-a îndeplinit. Trupa a anunțat astăzi (25 octombrie) că bateristul și membrul fondator Mike Portnoy se va întoarce în curând pentru a lucra la cel de-al 16-lea album de studio. Acesta va fi primul disc cu Portnoy după „Black Clouds & Silver Linings”, apărut în 2009.


View this post on Insta


Portnoy a părăsit Dream Theater în 2010, la scurt timp după ce a contribuit la albumul Nightmare al Avenged Sevenfold, după moartea bateristului lor, Jimmy „The Rev” Sullivan. DT l-a înlocuit pe Portnoy cu Mike Mangini, care a lucrat anterior cu Extreme și Steve Vai, printre alții.

„Înțeleg decizia Dream Theater de a-l aduce înapoi pe Mike Portnoy în acest moment”, a spus toboșarul Mike Mangini, care a venit în locul lui Portnoy în 2010. „Așa cum am spus din prima zi, locul meu nu era să ocup toate rolurile pe care le-a avut Mike în trupă. Trebuia să cânt la tobe pentru a ajuta grupul să continue. Rolul meu principal, de a susține live-uri seară de seară, a fost o experiență intensă și plină de satisfacții. Din fericire, am avut experiența de a cânta cu acești muzicieni emblematici, precum și câteva momente distractive, pline de umor”.

Dream Theater a fost formată în 1985 de Portnoy, basistul John Myung și chitaristul John Petrucci, pe când cei trei studiau la Berklee College of Music din Boston. James LaBrie a venit în 1989.

Portnoy a spus că a fost „cuprins de bucurie” să se întoarcă acasă și să se reîntâlnească cu ceilalți membri, pe care i-a numit frații lui. „Există atât de multe momente trăite împreună, atât de multe amintiri, atât de multă muzică, să ne gândim că ne apropiem de 40 de ani de când a început această călătorie! Ideea de a face muzică nouă împreună este atât de entuziasmantă și abia aștept să plecăm în turneu și să cânt live pentru o generație cu totul nouă de fani care nu au putut să vadă vreodată aceast lineup până acum... Nicăieri nu e ca acasă!! ”

În absența lui Portnoy, grupul a lansat „A Dramatic Turn of Events” din 2011, un album auto-intitulat din 2013, „The Astonishing” din 2016, „Distance Over Time” din 2019 și „A View From the Top of the World” din 2021, cu care a câștigat un Grammy în 2022 la categoria „best metal performance” pentru „Alien”. Trupa – care îi mai are în componență pe solistul James LaBrie și clăparul Jordan Rudess – a încheiat recent turneul „Dreamsonic”, un turneu prog cu Devin Townsend și Animals As Leaders.

De cealaltă parte, Portnoy a fost unul dintre cei mai ocupați bateriști din rock. A format supergrupurile The Winery Dogs, Sons of Apollo și Adrenaline Mob și a cântat împreună cu Metal Allegiance, pe lângă multe alte proiecte și colaborări.

Foto: Facebookul lor.