Rock News

Cântă Scarlet Aura în deschiderea Coldplay?

Solista trupei Scarlet Aura a venit în studioul Rock FM, pentru a ne vorbi despre ce se mai petrece muzical cu formația, noul album, cum încearcă să ducă rockul în școli, dar și despre șansele ca trupa să deschidă cele două concerte Coldplay din 2024, de la București

Aura Dănciulescu, solista trupei Scarlet Aura, care a fost mai tot timpul pe drumuri vara anului ăsta, a venit în emisiunea „Rock Driver, cu Cristian Hrubaru” pentru a ne povesti de ce se mai întâmplă cu ei în afară de concertele din diferite colțuri ale țării.

Luna decembrie va aduce un eveniment de rock în biserici pe care Scarlet Aura îl pregătește. Pentru că Aura și colegii ei au o tradiție de a scoate câte o piesă specială de Crăciun în fiecare, cu puțin timp înainte de sărbătoarea din acest an vor susține câteva concerte în biserici, exact cum se întâmplă afară. O serie specială de piese sunt pregătite pentru stelistul acestor cântări, mai multe detalii povestind Aura în podcastul emisiunii lui Hrubaru pe care-l găsiți atașat mai jos. 


Asociația Aripi pentru Toți aduce rockul în școli

În cadrul intervenției din “Rock Driver”, Aura a vorbit și despre demersurile minunate pe care le face alături de colegii ei, prin Asociația Aripi Pentru Toți. Ei merg la copii, în școli, și îi învață primii pași pentru a cânta la un instrument, le povestesc celor mici și tinerilor despre muzica rock, despre cum se scrie muzica, despre legendele internaționale ale rockului, încercând să le arate că se poate și altfel decât poate văd ei de multe ori în jur. Demersul lor poate schimba în bine traseul și atitudinea multor tineri care poate n-au pornit tocmai cu dreptul, însă, desigur, orice sprijin al nostru contează pentru astfel de inițiative lăudabile!


Coldplay după Bon Jovi?

După ce acum ceva ani au deschis concertul Bon Jovi de la București, de data asta există zvonuri care ne spun că Scarlet Aura ar putea deschide cele două evenimente Coldplay, care au stabilit un record de vânzări în categoria concertelor mari din România. Britanicii sunt prima trupă din istoria concertistică a țării noastre care nu doar că au reușit să vândă un stadion întreg în mai puțin de o zi. Aceștia au vândut în aceeași zi și al doilea stadion., pe 12 și respectiv 13 iunie 2024. 


Coldplay a făcut la un moment dat un apel public pentru a cere ajutor în descoperirea unei trupe rock cu voce feminină pentru deschiderea concertelor. De acolo au urmat demersuri pentru care încă nu avem o confirmare, însă șansele sunt din ce în ce mai mari să auzim o astfel de veste. 

Avem o șansă să încurajăm trupele tinere cu voce feminină să facă un pas în față. Pentru că dacă noi am putut să facem asta, garantat și ei vor putea”, a spus Aura în intervenția de la Rock FM.

Rock Driver - 24.10.2023 - Scarlet Aura

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:41

Rock Driver - 25.07.2024 - Adrian Sîrbu, de la Legio Phoenix MC Suceava, despre „Bucovina Motorfest 2024”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:07:42

Rock Driver - 16.07.2024 - invitat Bogdan Trîmbaciu, de la „Posada Rock Festival”, despre evenimentul de anul acesta

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:46

Rock Driver - 04.07.2024 - Mihai Mugescu, despre rutele alternative către „Open Air Blue Festival”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:10:30