Rock News

Rock The Underground: Clujenii de la Fittonia vin la București

Underground-ul o duce foarte bine și în această săptămână. Vom avea ocazia să participăm la multe concerte, de toate stilurile, pentru toate gusturile, iar eu voi avea onoarea să fac parte din juriul concursului ARTmania, de joi

Săptămâna aceasta Pinholes, Nuanțe, Fittonia și SoundArt ne pregătesc multe surprize. La ce lansări, concerte, evenimente din underground trebuie să ajungem, vă spun eu. 

Cei de la Pinholes, formația de rock alternativ din Iași, ne vor aduce aminte joi că se poate dansa și pe muzică tristă. Băieții vor lansa cel de-al doilea single, intitulat „Al Treilea Divorț”, de pe viitorul album, cu un concert în clubul Expirat. Descrierea evenimentului spune așa: „Pentru a sărbători lansarea, grupul pune la cale o nuntă moldovenească în Sala Compresoarelor din Expirat”. Deci, cu siguranță, trupa Pinholes a pregătit multe surprize.

Tot joi, trupa Nuanțe, care îmbină rockul alternativ cu funk și grunge, are concert la The Pub Unversității. Nuanțe s-a format în 2016 și face o muzică sensibilă și dinamică, pe care eu o ascult cu multă plăcere. Ultimul lor album, „Cântece Mute”, e un material pe care vi-l recomand călduros. După ce ascultați versurile lui Edi, o să înțelegeți de ce au fani atât de dedicați. 

SoundArt revine cu o doză sănătoasă de hard rock și stoner. Naxatras, formația din însorita Grecie va concerta la Quantic vineri, pe 20 octombrie. Trupa are în portofoliu multe concerte importante în majoritatea țărilor europene și un turneu în Australia. În deschiderea lor vor cânta Desert Monks, tot greci, pe un stil orientat spre alternativ, și Green Prophet, stoner rockerii noștri bucureșteni. Green Prophet are trei single-uri publicate și se pregătește de zor să scoată albumul de debut. 

Competiția ARTmania

Conducerea festivalului ARTmania a organizat un concurs, prin care a pus la bătaie un loc la festival unei trupe underground. Anul acesta voi face și eu parte din juriu, alături de experți din industria muzicală românească. Showcase-ul include Warhymn, Awake The Demons, Axis, June Turns Black și Alpha Q. Mult succes! 



Clujenii de la Fittonia vin, în sfârșit, la București, după doi ani de la ultimul concert de aici. Trupa de metal „cu de toate”, cum îi descriu eu, va cânta sâmbătă, pe 21 octombrie, la I-auzi Una. Eu sunt extrem de nerăbdătoare. Abia aștept să ascult live „Demons”, „River” și, ultimul lor single, „KoBe”. În deschidere va cânta formația Reverse The Moment, o trupă de metalcore din Oradea, despre care sunt curioasă cum sună pe viu.


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 17.10.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:40

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28