Rock News

Tool și Metallica au închis duminică seara Power Trip Music Festival 2023

Seara de închidere a celui mai așteptat festival de rock din acest an, Power Trip, le-a aparținut duminică headlinerilor Tool și Metallica.


Tool rămâne fidelă politicii „fără telefoane la concerte”

Acesta este motivul pentru care nu există foarte multe fotografii sau video-uri online. Am găsit, însă, căutând după hashtagul #tool, câteva fotografii din backstage (mai sus). În cazul în care Getty Images va publica în decursul acestei zile fotografii cu trupa, voi updatat articolul.


„Trupa [Tool] a deschis cu „Jambi”, „The Pot” și apoi „Fear Inoculum”. A părut un început lent, dar energia a crescut spre sfârșitul setului de dou[sprezece cântece, set de aproape două ore”, scrie site-ul oficial al festivalului.


Pe lângă piese mai sus menționate, Tool a avut cele mai multe piese de pe „Ænima” (Forty Six & 2, Pushit, Stinkfist și melodia de tilu), apoi trei de pe „10,000 Days”, la egalitate cu „Fear Inoculum” și doar câte una de pe „Lateralus” și „Undertow”.

Întrebat cum se simte să cânte alături de atât de multe trupe legendare, Maynard James Keenan spunea în septembrie: „Este copleșitor să fii pus în același picior cu acești oameni. Tot ce poți face este să nu-ți faci griji – fă ceea ce faci și încearcă să o faci cât mai bine, ca să nu arăți ca un clovn lângă aceste superstaruri”.

Metallica a închis festivalul

Metallica a încheiat ultima zi a Power Trip 2023 exploziv, la figurat și la propriu, având multe efecte pirotehnice, scrie Niki Kottmann pe site-ul festivalului, adăugând că „toată lumea poate fi de acord că este o reprezentație pe care nu o vom uita curând”.


Setlist-ul old school, cum l-a numit Loudwire, pentru că 11 dintre melodii sunt din primul deceniu al carierei trupei, a arătat în felul următor:

„Whiplash"

"Creeping Death"

"For Whom the Bell Tolls"

"Enter Sandman"

"Lux Æterna"

"Too Far Gone?"

"Fade to Black"

"Fuel"

"Orion"

"Nothing Else Matters"

"Sad but True"

"The Day That Never Comes"

"Hardwired"

"Seek & Destroy"

"One"

"Master of Puppets"

Video-uri cu James Hetfiled, prezent în audiență, la concertul Judas Priest au devenit virale în acest week-end.

Tot site-ul festivalul remarcă faptul că publicul de duminică, atunci când pe scenă au urcat Tool și Metallica, a fost mai mic decât în seara precedentă, când 80 000 de fani au venit să vadă reîntoarcerea AC/DC și pe Judas Priest, dar părea mai mare decât în prima seară, când 60 000 de fani ai rock-ului au asistat la seara de deschidere, cu Guns N’ Roses și Iron Maiden.



Foto: Getty Images/ Guliver.