Rock News

Power Trip Music Festival 2023, cel mai mare eveniment rock al anului (foto și video): GNR, Iron Maiden, Judas și AC/DC în primele două zile

Zeci de mii de fani au ajuns la Empire Polo Club pe 6 octombrie 2023, același loc unde se ține Coachella în fiecare an. Ei au fost întâmpinați de un cactus gigantic, anunțându-i că trebuie să fie pregătiți pentru un weekend de muzică rock și de headlineri unul și unul. Iron Maiden și Guns N' Roses au dat startul festivalului Power Trip, în timp ce în seara a doua a fost timpul pentru concertele Judas Priest și AC/DC.

Iron Maiden și Guns N' Roses au dat startul festivalului Power Trip

În loc să aibă un set de „cele mai mari hituri”, așa cum ar fi fost de așteptat la un eveniment precum Power Trip, Maiden a rămas cu actualul setlist „Future Past World Tour”, format în principal din melodii de pe cel mai recent album al lor, „Senjutsu” din 2021 și LP-ul lor din 1986, „Somewhere in Time”.



În afara celor două albume menționate mai sus, Maiden a cântat clasice precum „Iron Maiden”, „Fear of the Dark” și „The Trooper”.



Guns N' Roses a venit cu un set de 29 de melodii care s-a încheiat în noapte, în jurul orei 1. Trupa a început cu „It’s So Easy”, una dintre cele opt melodii pe care le-au cântat de pe „Appetite for Destruction”, alături de „Welcome to the Jungle”, „Sweet Child o’ Mine” și „Paradise City” de închidere.

Rose i-a dedicat cover-ul trupei al „Live and Let Die” lui Sir Paul McCartney, care a lansat piesa acum 50 de ani cu Wings. 




Seara 2: Judas Priest anunță viitorul album, iar AC/DC are primul show din ultimii șapte ani

După ce Ozzy Osbourne a renunțat la apariția programată de sâmbătă din cauza unor probleme de sănătate, Judas Priest a fost nominalizată ca înlocuitor la festivalul Power Trip.

Trupa a profitat de ocazie să își anunțe și viitorul album, „Invincible Shield”, care va fi lansat anul viitor, în martie.


Setlist-ul a fost ales cu piese de pe cele mai mari discuri ale trupei. Au început puternic cu „Electric Eye” și „Riding in the Wind” de pe „Screaming for Vengeance”, a urmat hit-ul de la începutul carierei „Heading Out to the Highway”, coverul piesei „Diamonds and Rust” a lui Joan Baez de pe albumul lor din 1977, „Sin After Sin”, au trecut în anii ’80 cu „Turbo Lover”.



Evident, și-a făcut apariția și motorul în show-ul Judas, o tradiție la care Halford nu renunță, l-au avut invitat și pe Glenn Tipton, iar hiturile „Metal Gods”, „Living After Midnight” sau „Breaking the Law” s-au auzit la bis.



Întoarcerea triumfantă a AC/DC

Trupa a avut primul spectacol din 2016 încoace, ultimul concert de până acum fiind cel din Philadelphia, cu Axl Rose la voce.


Setul de la Power Trip a inclus debuturi live pentru două piese de pe albumul „Power Up”, din 2020, „Demon Fire” și „Shot In The Dark”, și a fost deschis, pentru prima dată, cu „If You Want Blood (You've Got It)”. Presa de specialitate laudă prestația trupei, subliniind că Brian Johnson s-a întors după mult timp în trupă (live). Restul grupului AC/DC a fost format din chitariștii Angus și Stevie Young, basistul Cliff Williams și bateristul Matt Laug, care au cântat în locul lui Phil Rudd, care se pare că are interdicție de a intra în SUA.



Casicele „High Voltage”, „Hell Ain't A Bad Place To Be”, „Hells Bells”, „Thunderstruck” sau bisurile „TNT” și „For Those About To Rock (We Salute You)” au fost și ele auzite în seara de sâmbătă, incluse într-un setlist bogat, de 24 de melodii.


Foto: Getty Images/ Guliver.