Rock News

Rock The Underground: ne pregătim de Metal Gates Festival 2023

Una dintre cele mai intense sărbători de muzică metal se apropie cu pași repezi. Am vorbit despre asta și despre multe alte evenimente rock underground la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, rubrica „Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu”

Încep această ediție prin a sublinia cât de frumos a fost la festivalul „Metal Bunker”, de la Craiova. Am petrecut două seri minunate alături de o comunitate superbă și am ascultat unele dintre cele mai tari și variate trupe de metal, atât din România, cât și din afară. Tot colectivul s-a distrat pe muzica celor de la Ruyned, care țin să menționez că rup scena în două la vârste fragede, 14-16 ani, Leather Brigade, Gallower din Polonia, BlackSheep, Crossbone, Exuviath, Perro Deformero și desigur, gazdele noastre Crimena, și mulți alții. Crimena, Traian Popescu, ați fost minunați, ați clădit o comunitate acolo, plină de oameni demențiali, iar festivalul în sine a fost ceva cu totul special. La cât mai multe proiecte! 

Să vedem ce ne rezervă săptămâna aceasta!

Fittonia a lansat „KoBe”

Trupa Fittonia din Cluj tocmai ce a scos din cuptor o nouă piesă. Băieții au făcut, săptămâna trecută, avanpremiera videoclipului, la concertul din Hardward Pub, care, din câte am văzut pe rețelele de socializare, a fost foarte reușit. Fittonia mă surprinde de fiecare dată, insuflă ceva nou și inedit muzicii metal. În curând vor ajunge și în București, pe la jumătatea lunii octombrie. Așa că fiți atenți la activitatea formației! 


În perioada 28-30 septembrie, se ține „Metal Gates Festival”, unul dintre cele mai intense evenimente de metal din București din această lună. La clubul Quantic, vom avea parte de concerte legendare, cu artiști de la noi și din toată Europa, precum Rotting Christ, Machiavellian God, Olympus Mons, Oceans Of Grief și mulți alții. Trei zile de nebunie, discuții, merch și afterparties. Ce poate fi mai frumos?

Tot joi, pe 28, RedJoy are concert în Echoes Haus. Formația ne va oferi o avanpremieră a pieselor ce urmează să fie lansate la începutul lui decembrie. Stilul RedJoy s-a născut dintr-o fuziune de cunoștințe și preferințe muzicale diverse și include mai multe stiluri, de la rock, la funk și jazz. Muzica lor e un element proaspăt și efervescent pe scena locală de rock. 

Formația bucureșteană de rock alternativ  The Strizzers aniversează un an de activitate cu un concert în Echoes Bar, sâmbătă, pe 30 septembrie. Toată lumea e invitată la ziua lor, iar artiștii sunt nerăbdători să ne încânte urechile cu piese dinamice, energice și cu un show așa cum numai ei știu să facă. Am luat legătura cu Monica, solista grupului, care ne transmite următoarele cuvinte: „Râdeam mai de mult cu Andrei, că suntem «mama» și «tata» proiectului The Strizzers. Glumeam, desigur, dar într-un anume fel, se simte ca și când trupa asta este copilul nostru, iar sâmbătă se împlinește un an de la prima noastră ieșire pe scenă. Așa că, pentru a sărbători, vă invităm in Echoes Haus, la primul nostru concert aniversar!”.