Rock News

Rock The Underground: în așteptarea Galei Constelații Rock

În ediția de marți a emisiunii „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, am vorbit despre două dintre cele mai prestigioase evenimente de muzică rock, „Posada Rock Festival”, care tocmai a luat sfârșit, și „Constelații Rock”, a cărui gală are loc în weekend

Tocmai ce m-am întors de la „Posada Rock Festival 2023” și sunt profund impresionată. A fost prima ediție la care am participat, iar primele impresii au depășit așteptările. În primul rând, Câmpulung Muscel e un loc superb și liniștit, cu aer curat și oameni primitori. Un adevărat refugiu pentru relaxarea de după concerte. Festivalul în sine e foarte bine organizat, fără cozi sau scandaluri, cu muzică bună, făcut de iubitori de rock, care și-au dat sufletul pentru festival. 

Să trecem, totuși, la oile noastre.

Clasamentul concursului „Posada Rock”

- Bursa „Zaharia Rădulică”: Serpent Stream

- Locul III: Leather Brigade

- Locul I: Crimena

- Marele Premiu: Diluvian Collapse

Pe 8 septembrie, va avea loc un concert deosebit Fluturi Pe Asfalt și Pinholes în Quantic. Fluturi pe Asfalt sunt un grup de post rock/post metal cu influențe puternice de rock alternativ, iar Pinholes sunt o trupă de alternativ din Iași, care de vreo zece ani încoace bat țara de la un cap la celălalt, demonstrând că se poate dansa și pe muzică tristă.

Pe 8 și 9 septembrie, are loc Gala „Constelații Rock”, la Râmnicu Vâlcea. Trupele care au luat podium la etapele de rock și metal vor urca pe scena de la Arenele Traian, alături de invitați speciali. Pe 8 septembrie, îi vom vedea pe Outflow, The Voodoo Child și Dincolo de Ziduri, invitați speciali Vama și Vița de Vie. Iar pe 9 septembrie vor urca pe scenă Red Suns, Crimena și Black Sheep, invitați speciali Bucovina și Celelalte Cuvinte. Tot în aceste seri se va anunța și Trofeul Publicului, adică premiul de popularitate. 

Pe 12 septembrie, câștigătorii locului 3 la „Posada”, Leather Brigade, organizează un concert în I-auzi Una cu formația Slicer. Am vorbit cu băieții la festival și am vrut să aflu de ce fac mai mereu concerte cu această trupă. Mi-au explicat că muzica lor, speed metal combinat cu punk, e destul de rar întâlnit la noi și că Slicer sunt un fel de părinți Leather Brigade. Adică, aceasta a fost trupa care i-a determinat pe băieți să formeze grupul, iar împreună perpetuează un stil aproape mort la noi. Merită să îi vedeți, sunt dinamici, fac haos, muzica e bună și cântată cu viteză și precizie. Vă încurajez să vedeți un show ieșit din comun!