Rock News

Rock The Underground: Spații importante pentru comunitatea underground

Așa cum v-am obișnuit, am intrat la 16.30 la „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, ca să vă vorbesc despre ce mai mișcă în comunitatea rockului underground

Astăzi am vrut să mă concentrez mai mult pe spațiile care depun eforturi să susțină artiștii underground, pentru că sunt centre importante, care găzduiesc cu drag concerte. Acestea mai organizează și alt fel de evenimente, pentru a ajuta scena locală. 

La Trei Bețivi Bar, de pe strada Vasile Lascăr 66, în fiecare luni, se ține evenimentul „Metale Letale”. Oamenii casei difuzează playlist-uri cu muzică metal, pe diverse tematici. Am fost și eu ieri acolo, atmosfera e relaxată și lumea descoperă muzică nouă. De asemenea, serile de genul acesta includ și câte un concurs drăguț. Spre exemplu, lunea viitoare se pune la bătaie un abonament la „Posada Rock Festival”. Până atunci, lumea trebuie să răspundă pe pagina de Facebook a barului la întrebarea „Ce înseamnă să fii Urs?”. Cine se duce des pe la Trei Bețivi,  îl știe pe Ursu’, care pune muzică de obicei.  

Echoes Haus, e un spațiu drăguț pe strada Dianei 11. O dată la două săptămâni, marțea, se fac seri de tipul „open mic”, unde compozitorii locali pot veni să își prezinte noile creații, indiferent de stilul muzical. Azi, avem ocazia să îi vedem în acțiune. Tot marți, tot o dată la două săptămâni, alternând cu seara compozitorilor, se fac seri de „jam session”, în care muzicienii vin să improvizeze și să creeze ceva frumos împreună.

Encore Club, de pe Nicolae Tonitza 13, organizează vinerea și sâmbăta „Metal Nights”. Adică, membrii din trupele locale vin și pun muzica lor metal preferată. Astfel, comunitatea din underground are ocazia să se cunoască mai bine, iar fanii pot întâlni într-un mod mai relaxat artiștii. Eu am fost la câteva seri de acest fel, și, deși spațiul e micuț, atmosfera e mereu foarte mișto. Chiar vă recomand să mergeți!

Să nu trecem cu vederea concertele de săptămâna aceasta!

Joi, 10 august, ascultăm Eyedrops la Hambar, Vama Veche! Eyedrops este o trupă de rock alternativ bucureșteană pe care o ascult cu mare plăcere. Am fost joia trecută la concertul lor silențios și a fost minunat. Am aflat că ei au adus conceptul de „silent concert”, ascultat cu căștile pe urechi, la noi acum șase ani. Anul acesta au și scos un album superb intitulat „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.”, o poveste a ultimilor doi ani de Eyedrops.

Sâmbătă, 12 august, Breathelast și June Turns Black au concert la The Pub. Breathelast e o trupă de rock și metal cu influențe din mai multe sfere muzicale, cu un sunet debordant de energie și, cred eu, una dintre cele mai tari voci de metal de la noi. June Turns Black e o trupă nouă de metalcore din București și aduce scream-uri, breakdown-uri si zgomote electronice. 

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 08.08

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:59

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 30.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:26

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47


Foto: Pexels